Билкови смеси срещу диария и дизентерияИма много билкови отвари, които се препоръчват срещу диария и дизентерия, но ние ще ви предложим едни от най-мощните.

Диарията се характеризира с изхвърлянето на изпражнения повече от три пъти на ден, като те са с водно съдържание. В това състояние задължително трябва да се вземат мерки, защото има опасност организма да се обезводни. Много често, хората които са засегнати от диарията се оплакват и от други симптоми, които са гадене, повръщане, липса на апетит и температура. По рядко се наблюдават симптоми, като изсъхване на устните, изпъкналост на очите и промяна в цвета на езика, става бял.

Билкови отвари при диария
Билкови отвари при диария

Диарията има два вида, които са остра и хронична. В повечето случаи острата е причинена от вирусна инфекция, настъпва внезапно и трае до 5 дена. Хроничната е с продължителност над 4 седмици и често е причинена от постоянен стрес, холера, салмонела, злокачествени или доброкачествени туморни заболявания.

Дизентерията е инфекциозно заболяване, което засяга червата. Това състояние протича със силна диария, гадене, повръщане, кръв в изпражненията. Причините за заболяването са паразитни червеи, вируси, протозоа и други. Дизентерията се разпространява чрез консумацията на замърсени храни и контакт с болен.

Предлагаме ви две билкови смеси при борбата с диария и дизентерия:

1. Билкова смес при диария и дизентерия – в 500 милилитра вода се добавят по 2 стръка от билките подъбиче и огниче. Варят се 15 минутки и отварата се сваля от котлона. След като изстине се прецежда. Приема се преди консумирането на храна, по кафяна чашка 3 пъти на ден.

2. Билкова смес срещу диария и дизентерия – смесва се щипка липов цвят със стрък гръцка коприва, 3 клонки от къпина и 4 стръка риган. Тези билки се заливат с 1 литър вода и се варят на тих огън за 15 минутки. Докато е още топла отварата се прецежда. Пие се по 4 пъти на ден, само по супена лъжица. Да се взима топла. Тази билкова отвара може да се дава и на деца при борбата с диарията.

loading...1 коментара по “Билкови смеси срещу диария и дизентерия

  1. ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД – УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ… КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ! Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия… и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат! Ето и рецептата: – два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед – сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка. Да се ползва само НЕ-Метална Лъжица!ПЕРИОД 60 ДНИ. Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни… – ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА! СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.!!!!!!МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ПРОФИЛАКТИЧНО НА 1 ГОДИНA ЕДИН ПЪТ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА!!!!!!!!!!!!!Ако има направено химиотерапия или операция звънете на посочения телефон по-горе за повече информация!!!!!СЪХРАНЯВА СЕ В ХЛАДИЛНИК!!!-ПОВТАРЯ СЕ СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ПЕРИОД 30 ДЕНА!!!И ТАКА ВСЯКА СЛЕДВАЩА ГОДИНА!!!!!! МЕДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОТ ПОЗНАТ ПЧЕЛАР ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗЛЪГАНИ 100%!!!!!В рецептата с джиндифила се добавя още -СОК ОТ 3 ЛИМОНА ЗАЕДНО С КОРАТА ИЗСТИСКАНИ НА СОКОИЗСТИСКВАКА И ТАКА ПРИ ВСЯКО ПРАВЕНЕ!!! ДОБАВЯ СЕ ОЩЕ ЕДНО ПАКЕТЧЕ -КУРКУМА НА ПРАХ ПРИ ВСЯКО ПРАВЕНЕ!!!!

Добавете коментар