Домашни лекове при ниско кръвно налягане



Ниското кръвно налягане също може да бъде много опасно

Докато едни страдат от високо кръвно налягане, то други са измъчвани от ниско кръвно налягане, което е не по-малко опасно от високото.

Някои от симптомите, издаващи, че страдате от ниско кръвно налягане са:
Замаяност или виене на свят
Припадъци
Замъглено зрение
Липса на концентрация
Бледа кожа
Учестено дишане
Гадене
Депресия
Жажда
Умора

Ниското кръвно налягане също може да бъде много опасно
Ниското кръвно налягане също може да бъде много опасно

Предлагаме ви няколко ефективни домашни лекове при ниско кръвно налягане, които ще ви избавят от проблема.

1. Увеличете приема на храни съдържащи високи нива на мазнини и захар, но бъдете особено внимателни да не прекалите с тях, за да не си създадете други здравословни проблеми. Освен това консумирайте големи количества пресни зеленчуци и плодове.
2. Наблегнете на приема на витамини от групата В, които са отличен начин за подобряване на кръвообращението и регулиране на кръвното налягане.
3. Пийте по-голямо количество вода, тъй като често пъти ниското кръвно налягане е в резултат на дехидратация на организма.
4. Наблягайте на течности, които са богати на електролити. В аптеките можете да откриете различни прахчета, които съдържат електролити и ще свършат отлична работа.
5. Хапвайте стафиди. Накиснете 30-40 стафиди във вода и ги оставете да престоят за една нощ. На сутринта ги изяжте на гладен стомах, а след това можете да изпиете и водата, в която са киснали. Прилагайте тази процедура всяка сутрин в продължение на един месец, пише www.zdraviste.com.

loading...



Добавете коментар