Ето билките побеждаващи диарияСъстоянието на диария се характеризира с изхвърлянето на течни изпражнения повече от 3 пъти на ден.

Това често ходене до тоалетната води до загубата на много течности, а от идват и проблемите с киселинно – алкалното състояние на организма. Диарията е състояние, при което се наблюдават и други неблагоприятни състояния, като гадене, повръщане, покачване на температурата, отпадналост, умора, загуба на апетит и други. В по-тежките случаи може да се наблюдава хлътване на очите, изсъхване на устните и езика, намалява се еластичността на кожата и други. Лечение трябва да се предприема задължително, защото може да се достигне до по-тежки последици за организма и цялостното здраве.

Полезни рецепти за лечение на диария
Полезни рецепти за лечение на диария

Диарията има остра и хронична форма. Острата е с трайност от 3 до 5 дена и настъпва внезапно. Тя често е причинена от вирусни инфекции. Хроничната продължава над месец и състоянието е сериозно. Състоянието може да бъде предизвикано от отравяния или силния стрес, на който сте подложени. Диарията може да бъде симптом, който подсказва за злокачествени или доброкачествени туморни образувания, холера или салмонела.

За лечение на диария може да използвате една от тези рецепти:

1. Билкова отвара за лечение на диария от подбел и жълт кантарион – в малък съд се смесват равни количества и от двете билки. От тази билкова смес се взима само супена лъжица. Дрогата се залива с с чаена чаша вряла вода и се запарва. Приема се по 6 пъти на ден, като на един прием се взима по 1/3 чаена чаша. Лечението продължава до пълното излекуване.

2. Мед и анасон за лечение на диария – счуквате 100 грама анасон и го смесвате с 500 грама домашен пчелен мед, разбърквате добре. От този лек се взима 3 пъти на ден, преди да сте се нахранили по чаена лъжичка. Лечението продължава до напълно излекуване.

3. Ракия от боровинки за лечение на диария – в шише от 500 милилитра (стъклено) се слагат 8 супени лъжици боровинки. Шишето се напълва с домашна ракия. Затваря се и се оставя да престои поне 14 дена (колкото по-дълго стои, толкова по-силен става лека). От боровинковата ракия се взима само чаена лъжичка на ден, като е добре веднага след приема да се изпива чаша с топла вода.

4. Кора от летен дъл за лечение на диария – кората се наситнява и от нея се взимат 2 чаени лъжички. Билката се залива с 250 милилитра вода и отварата се слага на котлона, вари се само 5 минутки. На ден се изпиват 2 чаени чаши от нея в хладко състояние. Тази отвара е и много подходяща за жабурене при проблеми с венците.

Победете диарията с рецептите от народната медицина, а не с лекарства.

loading...Добавете коментар