Исхемична болест на сърцето се лекува с тинктура от глогСрещу заболявания на сърцето ви трябва тинктура от глог, която е използвана от мнозина и наистина помага.

През есента плодовете на товара растение привличат вниманието ни, защото се открояват със червения си цвят, но малко от нас се замислят да си откъснат, защото не са запознати с лечебната им сила.

Тинктура от глог за лечение на сърдечни заболявания
Тинктура от глог за лечение на сърдечни заболявания

Самото растение наподобява храст, който е с височина от 5 метра, но лесно може да достигне и до 15 метра. Хората познават лечебните сили на глога още от миналото и е използван ней-вече при лечение на заболявания на сърцето. Отварата от него подобрява работата на сърдечния мускул, защото до него достига по-лесно кислорода. Благодарение на лечебната сила на глога сърцето има силата да изпомпва повече кръв.

Глогът е много подходящ за хора, които страдат от вечно студени крайници, защото подобрява кръвообращението. Това растение има силата да успокои нервната система и да пребори стреса и напрежението, които в днешно време „поемаме“ в големи дози. Все пак, за да се постигнат положителните резултати за вашето здраве трябва да използвате билката за лечение по-продължително време, с един прием нещата няма да се оправят.

Всяка част на глога е лечебна, плодовете му например могат да се консумират в прясно и сушено състояние. В съдържанието на растението присъстват антиоксиданти, флавоноиди, витамин С, каротин и танини, които носят незаменими ползи за здравето.

Чай от глог можете да пиете, за да понижите леко кръвното си налягане и да подобрите съня си, но срещу заболявания на сърцето или по точно коронарна болест ви предлага една уникална рецепта за тинктура от глог, която наистина помага.

За приготвянето на лечебната тинктура от глог ще използваме сушените плодове на растението. За целта ви трябват само 10 грама от червените изсушени плодове, които да залеете с 1/2 чаена чаша домашна ракия или водка (избора е ваш). Съдът, в който сме смесила алкохола с плодовете оставете хладно и тъмно за 10 дена. Добре е да разклащате от време на време.

Когато тинктурата от глог е готова се прецежда и от нея се взимат по 30 капки 3 пъти в рамките на деня. Капките от глоговата тинктура спокойно могат да бъдат разредени и в малко вода.

Това е една от най-ефикасните рецепти за тинктура от глог, която е използвана от много хора за лечението на сърдечни заболявания и всеки един от тях споделя, че наистина е много добра. За да може и вие да се възползвате от лечебната сила на изсушените плодове, трябва да се въоръжите с търпение и постоянство, защото само така ще победите заболяванията, без да вредите на организма си с приема на антибиотици.

Разбира се това не е единственият лек за исхемична болест на сърцето, от която страда дори и премиерът Бойко Борисов.
Съществуват още редица рецепти от народната медицина, които могат да ви помогнат да облекчите това състояние.

Една от тях е с чесън, мед и лимон.
За целта изцедете сока от десет лимона и го добавете към 1 кг. течен мед. Добавете към сместа и пет глави чесън (предварително изчистен и счукан).
Объркайте всички съставки много добре и ги поставете в стъклен буркан с капачка, който трябва да приберете на хладно и тъмно място за една седмица.

След като лекарството за исхемична болест на сърцето вече е готово, приемайте само сутрин на празен стомах по 2 с.л. Задължително условие обаче е да направите 1-2 минутна пауза между приема на двете лъжици от лека.
Това време е необходимо, за да подържите сместа в устата и да я преглъщате бавно. Лечението с тази смес приключва, когато я употребите докрай.

Друга също толкова ефикасна рецепта е приемът на лимони. В продължение на една седмица трябва да хапвате кората на един лимон, преди хранене. Преди това я измийте добре. Задължително условие е през цялото време, в което трае лечебният прием на лимоновите кори да приемате само течна храна – сокове и супи. Изключете изцяло от менюто си мазните, пържените и солените храни.

loading...1 коментара по “Исхемична болест на сърцето се лекува с тинктура от глог

  1. АТАНАС КОЧАНОВ

    - Edit

    Reply

    БАБАЛЪКЪТ МИ ЖИВЯ 98 ГОДИНИ С ПЛОДОВЕТЕ И ЦВЕТОВЕТЕ НА ГЛОГ…..

Добавете коментар