Картоф или зеле за премахване на синина и отокЗа премахване на синина, оток или охлузване може да използвате малки хитринки с продукти с продукти от кухнята имащи лечебна сила

Лятото е тук и макар дъждовно малчуганите са на вън и често се сдобиват със синина в последствие на неволно падане предизвикано от бурните детски игри. Премахването на синината по тялото може да стане много лесно, като използвате дребни хитринки, които включват картоф или зелево листо.

Все пак отока и синината не са травми само на децата ни, често възрастните се сдобиваме с тях заради неволни грешки. Рецептите, които ще ви предложим днес са еднакво ефикасни и за малчуганите и за нас възрастните. Заменете мазилата, които се предлагат в аптечните мрежи и използвайте тези бабини рецепти.

премахване на синина1. Първото, което трябва да направите, за да не се сдобиете със синина и оток на ударено място е да сложите кубче лед. В случай, че точно в този момент нямате лед можете да използвате метална лъжица или пък монета за масажиране на засегнатото място, защото те са студени и имат почти същото въздействие върху кожата.

2. Добре е веднага след удара да бинтовате мястото, като пристегнете добре, за да може синината, която ще остане да е възможно най-малка.

3. В случай, че вече сте се сдобили със синина на тялото можете да я накарате да изчезне по-бързо, ако я мажете няколко пъти на ден с олио или зехтин.

4. Не бива веднага след удара да се слага топъл компрес на раната. Той се препоръчва да се направи, чак като изминат 24 часа, след като сте се ударили. Поставите ли топлия компрес непосредствено след удара най-вероятно ще се сдобиете с още по-голям оток и синина, така че не го правете.

5. За бързо премахване на синина може да използвате листата на зелето или билката живовляк (отново нейните листа). Просто наложете няколко листа от избраната билка и завържете с бинт, за да се прикрепят неподвижно към раната. Този компрес можете да сменяте на няколко часа, без да се тревожите, че ще ви навреди. Единственото, за което ще се погрижат лечебните листа е бързото премахване на синина.

kartofi6. Картофа също е зеленчука, който ще ускори изтриването на синината от тялото. Отрежете малко парченце от него и го наложете на засегната кожа, отново превържете. Можете да използвате картофа, като го обелите и настържете, а към него добавите малко мед и сода. Кашичката се налага на отеклото и синьо място.

Тези малки хитринки ще ви помогнат да се преборите бързо с отока на тялото, след удар и да премахнете синината бързо и лесно от него.

7. Крем или тинктура с екстракт от див кестен също ще ви е от полза при наличието на синина или оток.

8. Ако въпреки взетите мерки на мястото се появи хематом, не се притеснявайте. С него можете да се справите изключително бързо и лесно като сложите на мястото пластир, на който сте поръсили счукан черен пипер.
Колкото и да не ви се вярва само след няколко часа травмата ви ще се превърне в едва забележима, а отокът ще намали видимо обема си.
Имайте предвид, че този пластир трябва да се приложи най-рано в деня след нараняването.

9. Намачкайте няколко свежи цвята от невен и ги поставете директно върху пострадалото място.
Същият ефект можете да постигнете и като направите студен компрес с отвара от невен.

10. Всички залагат на лед. За да ускорите процеса по заличаването на синината обаче, 24 часа по-късно можете да сложите върху мястото и топъл компрес. Достатъчно е просто да напоите кърпа с топла вода и да я поставяте върху посиненото място за 20-тина минути например.

11. Набъркайте си набързо домашен лек при синини и отоци като смесите 1 с.л. растително масло, 1 жълтък и 1 с.л. мед. Разбъркайте добре трите продукта, след което добавете достатъчно количество брашно, за да получите твърдо тесто, което трябва да наложите върху травмата за едно денонощие.

loading...Добавете коментар