Силни отвари при виене на святВиене на свят е един доста неприятен симптом, който можете да преборите с билковите отвари, които ще ви предложим днес.

Само по себе си виенето на свят не е заболяване, а симптом, като например високата температура, кашлицата или главоболието. То може да бъде причинено от промените във времето, сините емоции или да бъде признак на заболяване. Често хората страдат от световъртеж когато са развълнувани, се притесняват твърде много, от високо, при люлеене, пътуване или при рязка промяна във времето. При тези случаи няма опасност за здравословното ви състояние. При изпитването на силни емоции, световъртежа се „появява“, заради покачването на адреналина. Най-често хипертониците страдат от симптома виене на свят при рязката промяна в температурата.

Билкови отвари срещу виене на свят
Билкови отвари срещу виене на свят

Световъртежът обаче може да е симптом предизвикан от заболявания, като най-безопасните сред тях са мигрената и остеохондрозата. Другите заболявания, които се смятат за по-сериозни и причиняват това състояние са инсулт, злокачествени образувания и заболявания на вътрешното ухо.

Предлагаме ви следните отвари, които можете да използвате при борбата с неблагоприятното виене на свят:

1. Отвара от фий, дилянка и акация срещу световъртеж – взимат се по 30 грама от трите билки и се заливат с 1 литър вода. Слагат се на котлона и изчаквате отварата само да кипне. Сваляте я от огъня и чакате да изстине при стайна температура, прецеждате я. Приема се 3 пъти за един ден по 1 чаена чаша. Препоръчваме да изпивате нужното количество отвара преди хранене.

2. Отвара от исладски лишей при борбата със световъртежа – с 1 литър вряла вода се залива шепа от билката и се вари 20 минути на тих огън. Сваля се от огъня, прецежда се и се изчаква да изстине. Цялото количество отвара от фий се подслажда с 2 супени лъжици захар и се бърка добре, за да може тя да се разтвори напълно. Приема се по чаена чаша 3 пъти на ден.

3. Билкова отвара при виене на свят – смесват се 10 грама от корените на билката валериана, 100 грама от листата на маточината и 50 грама от цветовете на глога. Билковата смес се обърква добре и от нея се взимат 2 супени лъжици, които се заливат с 400 милилитра вряла вода. Отварата кисне така 2 часа и после се прецежда. Приема се преди ядене, 3 пъти на ден по чаена чаша.

Тези отвари ще ви помогнат да спрете световъртежа, но в случай, че този симптом се проявява много често при вас препоръчваме да потърсите специалисти, защото както казахме, той може да е следствие на тежко заболяване.

loading...1 коментара по “Силни отвари при виене на свят

  1. БИЛКАТА ПАСИФЛОРА Е МЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ПРОБЛЕМИ С ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ И ГЛАВОБОЛИЕ! ВЗИМА СЕ МНОГО МАЛКО ОТ НЕЯ ПОЛОВИН ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА И ПО МАЛКО СЕ ВАРИ 6 МИН

Добавете коментар