Стари позабравени рецепти срещу захарна болестЗахарна болест и така наречения диабет става все често срещано заболяване, за което ние ще ви предложим стари, но много мощни рецепти.

Диабета се проявява с различни симптоми, но тези от които се оплакват най-често страдащите от заболяването са:

1. Бърза умора – този симптом се проявява, защото клетките в организма нямат достатъчно „сила“ да усвоят глюкозата. Тя е източник на енергия и когато организма не може да я усвоява той остава без сили.

2. Сваляне на килограми – макар, че количеството на храната, която консумирате не е намалено вие смъквате килограми. Това е защото се губят доста калории с глюкозата. Лялото губи натрупаните килограми, заради покачването на кръвната захар, което води до обезводняване.

Лечебни рецепти при борбата със захарна болест
Лечебни рецепти при борбата със захарна болест

3. Постоянна жажда – в организма има твърде голямо количество глюкоза в кръвта, а от там се качва осмотичното и налягане. За да се нормализира баланса тялото изпраща сигнали за жажда.

4. Често уриниране – този симптом се проявява, защото организма започва да се бори сам с изхвърлянето на прекомерното количество глюкоза в кръвта.

5. Голям апетит – това е характерен симптом за диабет тип 2, защото при него нивото на инсулина е високо. Подават се сигнали за глад, защото тялото се чувства слабо.

6. Трудно зарастване на рани – работата на белите кръвни телца се влошава, защото стойностите на кръвната захар са високи.

7. Замъглено виждане – този симптом не е от най-често срещаните, но при някои хора се наблюдава.

8. Променливо настроение – лесна раздразнителност (от най-маловажни причини), напрегнатост, объркване, понякога и неадекватност.

Рецептите, които ви препоръчваме за борба със захарен диабет са следните ;

1. Отвара от черни боровинки – използват се 4 супени лъжици от листата на билката. Те се заливат с 2 литра студена вода. Варят се на слаб огън докато течността остане на половина. След готовност прецедете. Приемайте от илача по 3 пити на ден по чаена чаша.

2. Имел при борбата със захарна болест – в 3 чаени чаши вода се накисват 3 препълнени супени лъжици от билката. Оставя се за престой от 12 часа. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по чаена чаша. След 2 седмици прием на тази отвара, количеството на водата се намаля. Започвате да я приготвяте от 2 чаени чаши вода и 3 супени лъжици билка. След още седмици, водата става 1 чаена чаша, а билката остава същото количество. Лечението спира за 6 месеца и след това да бъде възстановено при нужда.

3. Праз и бяло вино при захарна болест – нарязва се праз до зелените върхове (използва се бялата част). От него ви трябват 500 грама. Количество праз се залива с тръпчиво бяло вино – 0.7 литра и се захлупва. Оставя се за престой от 24 часа и после се прецежда. Налива се в стъклени шишета и се съхранява на хладно. Всяка сутрин и вечер се изпива по една глътка от илача.

4. Чесън и житна ракия при борбата със захарна болест – обелвате 3 глави чесън и ги смачквате на каша в дървено хаванче. Поставяте ги в стъклено шише от 1 литър. Заливате чесъна с житна ракия до гърлото на бутилката. Затваряте и оставяте да престои за 14 дена. Прецедете и отново съхранявайте илача в стъклено шише. Взимайте всеки ден преди да сте закусили по чаена лъжичка.

Стари позабравени рецепти срещу захарна болест
Оценете статията
loading...Добавете коментар