Стари позабравени рецепти срещу захарна болестЗахарна болест и така наречения диабет става все често срещано заболяване, за което ние ще ви предложим стари, но много мощни рецепти.

Диабета се проявява с различни симптоми, но тези от които се оплакват най-често страдащите от заболяването са:

1. Бърза умора – този симптом се проявява, защото клетките в организма нямат достатъчно „сила“ да усвоят глюкозата. Тя е източник на енергия и когато организма не може да я усвоява той остава без сили.

2. Сваляне на килограми – макар, че количеството на храната, която консумирате не е намалено вие смъквате килограми. Това е защото се губят доста калории с глюкозата. Лялото губи натрупаните килограми, заради покачването на кръвната захар, което води до обезводняване.

Лечебни рецепти при борбата със захарна болест
Лечебни рецепти при борбата със захарна болест

3. Постоянна жажда – в организма има твърде голямо количество глюкоза в кръвта, а от там се качва осмотичното и налягане. За да се нормализира баланса тялото изпраща сигнали за жажда.

4. Често уриниране – този симптом се проявява, защото организма започва да се бори сам с изхвърлянето на прекомерното количество глюкоза в кръвта.

5. Голям апетит – това е характерен симптом за диабет тип 2, защото при него нивото на инсулина е високо. Подават се сигнали за глад, защото тялото се чувства слабо.

6. Трудно зарастване на рани – работата на белите кръвни телца се влошава, защото стойностите на кръвната захар са високи.

7. Замъглено виждане – този симптом не е от най-често срещаните, но при някои хора се наблюдава.

8. Променливо настроение – лесна раздразнителност (от най-маловажни причини), напрегнатост, объркване, понякога и неадекватност.

Рецептите, които ви препоръчваме за борба със захарен диабет са следните ;

1. Отвара от черни боровинки – използват се 4 супени лъжици от листата на билката. Те се заливат с 2 литра студена вода. Варят се на слаб огън докато течността остане на половина. След готовност прецедете. Приемайте от илача по 3 пити на ден по чаена чаша.

2. Имел при борбата със захарна болест – в 3 чаени чаши вода се накисват 3 препълнени супени лъжици от билката. Оставя се за престой от 12 часа. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по чаена чаша. След 2 седмици прием на тази отвара, количеството на водата се намаля. Започвате да я приготвяте от 2 чаени чаши вода и 3 супени лъжици билка. След още седмици, водата става 1 чаена чаша, а билката остава същото количество. Лечението спира за 6 месеца и след това да бъде възстановено при нужда.

3. Праз и бяло вино при захарна болест – нарязва се праз до зелените върхове (използва се бялата част). От него ви трябват 500 грама. Количество праз се залива с тръпчиво бяло вино – 0.7 литра и се захлупва. Оставя се за престой от 24 часа и после се прецежда. Налива се в стъклени шишета и се съхранява на хладно. Всяка сутрин и вечер се изпива по една глътка от илача.

4. Чесън и житна ракия при борбата със захарна болест – обелвате 3 глави чесън и ги смачквате на каша в дървено хаванче. Поставяте ги в стъклено шише от 1 литър. Заливате чесъна с житна ракия до гърлото на бутилката. Затваряте и оставяте да престои за 14 дена. Прецедете и отново съхранявайте илача в стъклено шише. Взимайте всеки ден преди да сте закусили по чаена лъжичка.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.