Каша от хардал за облекчаване на ревматични болкиЗа облекчаване на силните ревматични болки ви предлага една домашна каша, която се приготвя от хардал.

Ревматизмът е заболяване, с което се назовават всички възпалителни заболявания на ставите и съединителните тъкани. Симптомите, които се проявяват при него са силни болки в засегнатите зони, бърза умора и трудна подвижност. В момента времето е студено, а точно тогава болката се усилва. Затова ние решихме да ви предложим една стара народна рецепта за направата на каша от хардал, която ще облекчи болките ви.

Каша от хардал за лечение на ревматични болки
Каша от хардал за лечение на ревматични болки

Черният хардал е едногодишно тревисто растение, което има силно разклонен корен. Стъблото на билката достига 3 метра височина, а листата имат синкаво-зелен цвят и са закрепени на стъблото с дълги дръжки. Цветовете са събрани в грозд и имат златисто-жълт цвят. Плодът е скрит в шушулка и има кълбовидна форма.

Черният хардал е разпространен из цялата ни страна, като може да се срещне по нивите. Билката се отглежда и като култивирано растение. За лечебни цели народната медицина най-често използва семената.

Черният хардал е подходящ за лечение на ревматични болки, защото той предизвиква нахлуване на кръв в болезнената зона. Зоната, която е наложена с лечебната каша се затопля, възпалителния процес се „успокоява“, а от там болката намалява. Кашата, която ще ви предложим може да използвате за лечение на ревматични болки, артрит или лумбаго.

Народната рецепта за лечение на ревматични болки, която ви предлагаме е следната – вземете семена от черен хардал и ги счукайте в дървено хаванче на прах. Смесете ги със житно брашно в съотношение 1:1. Към тази смес прибавете хладка вода, за да получите гъста каша. Готовият домашен илач се разстила върху парче памучен плат с подходящи размери (според големината на болезнената зона). Сгъвате на 2 части и налагате върху болезнения участък. Закрепете добре, за да не падне и да не се мести компреса. Компреса остава така докато болното място се зачерви. Можете да използвате този компрес един път на ден. Лечението продължава докато постигнете желаните резултати.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.