Настойка от невена в градината за уморени очиИма много билки, които могат да ви помогнат при уморени очи, но тази, която е винаги под ръка и притежава мощна лечебна сила е невенът.

Почти във всеки двор цъфти невен и го краси, но ако не живеете в къща не се тревожете, защото тази билка е силно разпространена по поляните. Винаги можете да си наберете букет от невен и да се радвате на цветовете му, но не бива да се ограничавате само до това действие на билката.

Настойка от невен срещу уморени очи
Настойка от невен срещу уморени очи

Тази билка притежава силни антисептични свойства и може да ви помогне да успокоите уморени очи и да подобрите зрението си. Настойката от невен ще унищожи болестотворните микроби, които замъгляват зрението ви. Ако не вземат никакви мерки тези микроби преминават през слъзните канали и достигат до носа. Така се предизвиква хрема, а границата с бронхита, който можете да развиете е много тънка.

Ето и как се прави чудодейна настойка от невен срещу уморени очи: нарязвате дръжките, цветовете и листата на невена и после се заливат със 70 градусов етилов спирт. Съотношението, което трябва да спазвате при направата на лечебната настойка е 1:3 (билка към спирт). След като сте залели билката със спирта я оставяте да престои 21 дена. После се прецежда и се съхранява в шишенце от стъкло. В случай, че настойката ви е нужна на момента можете да я използвате веднага след изминаването на втория ден, но трябва да се знае, че лечебната и сила ще е намалена.

Ето и как да я използвате за подобряване на зрението: преварете вода около 100 милилитра и в нея капнете 40 капки от настойката. Всеки ден навлажнявайте памучен тампон с настойката от невен и избърсвайте очит (всяко око с нов тампон). Лечението се прилага поне 30 дена, за да може уморените очи да се избистрят. Добре е метода срещу уморени очи да се прилага сутрин преди заминаването ви на работа.

Тази настойка спокойно можете да използвате и за изплакването на очите на децата ви. Напълно безвредна е и има лечебна сила, която успокоява уморени очи и подобрява зрението.

Настойка от невена в градината за уморени очи
4.5 (90%) 4 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.