Срещу киселини и язва препоръчваме сок от картофиСокът от картофи има мощна лечебна сила, която може да ви избави от неблагоприятните киселини и да спре симптомите причинени от язвата.

Стомашните киселини са един много неблагоприятен симптом, който предизвиква ужасен дискомфорт. Те причиняват парене, което се усеща в горната част на стомаха, но това не е единствения симптом. При киселини може да се подуе корема, да имате газове, неприятен вкус в устата (в повечето случаи или е горчив или е кисел), хрипове, дръглив глас, трудно преглъщане и дори суха кашлица.

Рисковите фактори, които отключват появата на киселини са затлъстяването, често преяждане, консумация на храна преди сън, приема на голямо количество кофеин или алкохол.

Болките при стомашна язва и неприятните киселини могат да бъдат спрени със сок от картофи
Болките при стомашна язва и неприятните киселини могат да бъдат спрени със сок от картофи

Едни от най-честите причини за образуването на стомашна язва са честия прием на лекарства, пушенето и пиенето на голямо количество алкохол. Симптомите, които се проявяват при заболяването са болки в стомаха, слабо гадене, чувство на глад дори и след нахранване, загуба на тегло, умора, болки в гърдите и кървави изпражнения.

Картофите се отглеждат навсякъде в страната ни и освен за приготвянето на вкусни ястия могат да бъдат използване и за лечение. Ще забравите за лекарствата, които пиете за киселини и болки при язва, защото сокът от картофи има много по-мощно действие и е лесно достъпен за всеки. Лечебната сила на картофите идва от съдържащите се в тях вещества. Те имат завидно количество витамин С, минерали, като фосфор, калий, магнезий, белтъчини и въглехидрати.

Рецептата, която ви предлагаме за спиране на неприятните симптоми причинени от стомашната язва и при борбата с неблагоприятните киселини е следната – всяка сутрин изцеждайте сурови картофи. От лечебната течност пийте по 200 милилитра, но задължително на гладен стомах. Добре е след изпиването на еликсира да си легнете за около 30 минути и после да изконсумирате закуската си. Първият етап от лечението трябва да продължи 10 поредни дни, а после да се направи почивка от още толкова ( 10 дена). После започвате пиете на сока от картофи срещу киселини и болки при стомашна язва още 10 дена. Целия курс на лечение е с продължителност 30 дена. Благоприятният ефект ще почувствате още след първите 10 дена от приема на сока от картофи.

loading...Добавете коментар