Печени черупки от яйца срещу брадавициЗа отстраняването на брадавици можете да използвате един много стар, но доста ефикасен лек, за който ви трябват само черупките на няколко яйца.

Брадавиците се предизвикват от вирусна инфекция, в частност от папилома вирус. Те представляват малък груб израстък на кожата, който наподобява карфиол. Най-често се появяват по ръцете и ходилата, но не е невъзможно да се появят и на другите части на тялото. Те са заразни и могат да се придобият, ако обуете обувки или използвате кърпата на заразен.

Домашни рецепти за премахване на брадавици
Домашни рецепти за премахване на брадавици

Има три вида брадавици, които са плоски, обикновени и плантарни. Обикновените се появяват най-вече по ръцете и наподобяват карфиол, както споменахме. Плоските брадавици са по-малки на размер от обикновените и често се появяват на групи. Засягат местата, където кожата е „прясно“ обръсната или раздразнена. Планитарните причиняват болка с различна степен, защото се появяват на ходилото. Когато вървите ги „настъпвате“ и е на лице болка. Поради мястото, което „обитават“ тяхната форма е плоска, постоянно са под натиск.

Народната медицина предлага няколко метода за премахване на брадавици, които сега ще споделим с вас.

1. Черупки от яйца за премахване на брадавици – вземете черупки от две яйца и загрейте фурната (на 250 градуса). Печете черупките върху хартия за печене около 30 минути. Оставете ги настрана и изчакайте те да изстинат. После ги счукайте на прах. Вземете една щипка от лека и посипете върху брадавицата. Отгоре поставете памук и закрепете добре превръзката, като за целта можете да използвате лейкопласт. Сменяйте я на 2 дена. Приключете с лечението, когато брадавицата изчезне. Периодът, за който обикновено се премахва брадавицата е около 20 дена, но при нужда не се колебайте и продължете метода. Той е безвреден и няма странични ефекти.

2. Витамин А за премахване на брадавици – две таблетки витамин А се стриват на прах (може да използвате и капсули). Към праха добавяте 3-4 капки вода и бъркате, за да се получи гъста каша. Потапяте памук в домашната каша и го поставяте върху брадавицата. Залепяте с лейкопласт и оставяте превръзката да стои така 24 часа. След свалянето на компреса измийте добре мястото. Налагайте компреса до напълното премахване на брадавиците.

Печени черупки от яйца срещу брадавици
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.