Подарете си здраве чрез лечение с лавандулаЕфикасното лечение с лавандула на стрес и напрежение са известни на хората от векове, но приложенията на билката в никакъв случай не спират до тук.

Красивата билка лавандула пленява със силния и приятен аромат, който се разнася след нея, но вкусът и е леко тръпчив. Най-широко приложение билката намира при заболявания на нервната система, стрес, напрежение, но с нея се лекуват и менструални болки, сърцебиене, ставни болки, безсъние, главоболие, мигрена, ухапвания от насекоми и ларингит.

Лечение с лавандула
Лечение с лавандула

За рецептите и заболяванията, които можете да излекувате с лавандула ще ви разкажем малко повече, за да можете да се възползвате максимално от лечебната и сила.

1. Лечение с лавандула на силни болки в ставите – при такова състояние се препоръчват вани с лавандула. Те се правят лесно, като 7 супени лъжици от изсушената билка и се заливат с литър, задължително студена вода. После се поставят на котлона и се изчаква отварата да заври. Кипне ли тя се маха от огъня и се оставя на страна, за да може билката да покисне още 20 минути. Преди да излеете отварата, която успокоява болките в ставите във ваната е нужно да я прецедите.

2. Лечение с лавандула на безсъние – Взимате само 100 грама от изсушения цвят на билката и го поставяте в памучна торбичка. Загрейте самата торбичка, която е пълна с лавандула и после я сложете в стаята, където спите (ако се намира в леглото още по добре). Тя ще ви успокои ще заспите лесно и бързо.

3. Лечение с лавандула на мигрена и силно главоболие – 10 грама лавандулово масло се смесват със 100 грама пресован зехтин, разбъркайте. Добре е тази течност да се смеси в стъклен съд и да бъде добре затворена. Когато главоболието е на лице вземете няколко капки и намажете със сместа слепоочията и врата си.

4. Лечение с лавандула на стомашни болки – за направата на настойката се използват 250 милилитра вряла вода, в която се добавя супена лъжица цвят от билката. Захлупва се за 20 минути, а от нея се пие по супена лъжица 4 пъти на ден.

5. Лечение с лавандула при ухапване от насекоми – смесете в шишенце лавандулово масло и слънчогледово олио в съотношение 1:2,5. Затворете го добре и когато ви ухапе насекомо намажете с него.

6. Лечение с лавандула на умора – 60 грама изсушени цветове от билката се заливат с 1 литър студена вода. Варете отварата за 10 минути, после я добавете без да я прецеждате във ваната ви.

7. Лечение с лавандула на ларингит – Заливате с 1 чаена чаша гореща вода 10 грама цвят от лавандула и 5 грама цвят от лайка. Билките се оставят да киснат за 20-тина минутки. Преди употреба отварата се затопля и сея се правят инхалации.

Лечение с лавандула е много лесно и ефективно, използвайте тази билки и няма да съжалявате.

 

 

 

loading...Добавете коментар