Отвара от зайча сянка при бъбречно-каменна болестОтвара от корените на билката зайча сянка е едно чудодейно средство при борбата с бъбречно-каменна болест.

Другото име на билката зайча сянка е аспарагус и можете да я срещнете по влажните места, скрита между храсталаците. Лечебната билка достига до 150-160 сантиметра височина, листата и приличат на малки люспи, които са безцветни. Корена на зайчата сянка е светлобежов. От него излизат дълги и тънки издънки, които също имат малки приличащи на люспички листа. Растението ражда плодове, които приличат на малки червени ягодки.

Лечебна запарка от зайча сянка
Лечебна запарка от зайча сянка

С лечебна сила са дарени корените на билката зайча сянка, с помощта на които се приготвя целебна отвара бореща се с бъбречно-каменната болест. С тях можете да се сдобиете точно сега, защото те се събират през септември. До тук не се ограничава мощта на билката, тя може да се използва и при трудно уриниране, хипертония, заболявания на черния дроб и простата. За да се пребори със всички тези заболявания билката използва мощната лечебна сила на веществата, които съдържа, а те са мазнини, захари, сукцинова киселина, гликозиди, ситостерол и други.

Бъбречно-каменната болест засяга и двата пола, като заболяването се характеризира с образуването на камъчета в бъбречното легенче. Може да се каже, че нефролитиазата е най-често срещането заболяване на тези бъбреците, а за неговото лечение може да се доверите на билката зайча сянка.

Симптомите, които предизвиква бъбречно-каменната болест са лесна умора, постоянно чувство на отпадналост, гадене, повръщане, колити и кръв в урината. Ако заболяването е достигнало своя „краен“ стадии често се наблюдават бъбречни кризи.

За да победите бъбречно-каменната болест си направете лечебната отвара от билката зайча сянка по следната рецепта взета от народната медицина: с 500 милилитра гореща вода залейте супена лъжица изсушени корени на билката. Оставете отварата да кисне в продължение на 60 минути. Прецедете я и я разделете на 4 части. Изпивайте ги преди хранене. Лечението се прилага за различни периоди, до напълното оздравяване.

Като допълнение ще ви кажем, че тази запарка от зайча сянка можете да използвате, като налагате лапи от нея за премахването на гнойни пъпки и трудно зарастващи рани.

Отвара от зайча сянка при бъбречно-каменна болест
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.