Ето тези рецепти ще ви помогнат при болка в коленетеСилната болка в коленете често не ви позволява да се изправите на крака, но с тези билкови рецепти, които ще ви предложим, тя ще изчезне напълно.

Много голям процент от хората се оплакват от силни болки в коленете, които често са причинени от стари травми. Износването на ставата е другият фактор, който предизвиква болката в тази зона.

Когато ставата е износена, хрущяла губи гладката си повърхност, става по-грапав и движението му става по-трудно. Раздвижването на краката е доста мъчително най-вече, когато станете от сън. Силната болка в коленете „сковава“ краката и раздвижването става доста трудно и болезнено.

Облекчете силната болка в коленете с домашни рецепти
Облекчете силната болка в коленете с домашни рецепти

За да облекчите максимално тази непоносима болка в коленете ние ще ви предложим няколко рецепти от народната медицина с доказан ефект. Ето ги и тях:

1. Картофи срещу болката в коленете – сварявате картофи без да ги белите. Намачквате ги на пюре заедно с обелките. То се нанася върху болезненото коляно и се прави компрес, защото трябва да преспите с домашния лек. Прилагайте метода за лечение на болката в колете до спирането и.

2. Лук и сяра за облекчаване на силната болка в коленете – взима се средно голяма глава лук, обелва се и се счуква. Към нея се добавя 2 супени лъжици сяра и се разбърква. Налага се върху болезненото коляно и се превързва. С домашният лек престоява 2 часа. След премахването на компреса коляното се маже със зехтин. Лечението се прилага докато болката спре.

3. Прясно мляко и лимон при силни болки в коленете – на котлона се сварява 1 литър прясно мляко. Изцежда се сока на 1 лимон и с него се пресича сварено мляко. Прецежда се, гъстото се налага на памучен тампон и се налага върху болезнената зона. Прави се компрес, който престоява върху коляното 24 часа.

4. Кестени, хляб и оцет при силна болка в коленете – взима се филия бял хляб, на която се отстраняват корите. Тя се потапя в ябълков оцет и се изцежда. Взимат се 5 кестена, които се настъргват на прах и се налагат върху „напоената“ филия. Слага се върху болезнената зона и се превързва. Компресът трябва да се държи върху коляното за една нощ.

5. Едно от най-важните условия за бързо възстановяване на коляното е многото почивка, твърдят специалисти. В най-лошия случай отделете поне един-два дни, за да можете да му дадете възможност да отдъхне.
Имайте предвид, че при по-тежки травми, причинили значително по-силна блока, се нуждаете от доста по-дълго време за възстановяване.

6. Ледът е едно от най-разпространените средства за лечението на всякаква болка.
Той със сигурност ще ви помогне, тъй като ще намали възпалението. При все, че мнозина мислят леда за безопасен, се оказва, че далеч не е толкоз безобиден. Специалистите препоръчват никога да не го прилагате за по-дълго време от 20 минути, тъй като може да предизвика сериозни увреждания на кожата и нервите.

7. Понякога доста ефикасен начин за лечение на болка в коленете може да се окаже и повдигането на краката на високо. Легнете удобно на леглото, отпуснете се и сложете краката на по-висока възглавница или пък на облегалка на стол. Така не само ще дадете възможност на целия крак да отдъхне, а и ще намалите значително подутината и болката в коляното.

8. Парната баня също е много добро средство за справяне с този проблем. Колкото и странно да ви звучи, това е факт. Парната баня подобрява неколкократно кръвообращението в областта на коляното, което пък от своя страна води до намаляване на възпалението.

Ето тези рецепти ще ви помогнат при болка в коленете
4 (80%) 11 vote[s]
loading...One thought on “Ето тези рецепти ще ви помогнат при болка в коленете

  1. Дончо Колев

    - Edit

    Reply

    Някои от бабините рецепти определено помагат. Аз лично съм опитвал с картоф и помага.

Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.