Сок от краставица и мед срещу болки в стомахаЗа да облекчите бързо силните болки в стомаха трябва да изпиете само един пресен сок от краставица, подправен с малко пчелен мед.

Краставицата е вид зеленчук, който е силно разпространен в страната ни и се отглежда в почти всяка градина. Освен, че е много вкусен и той е подходящ за диета, защото 95% от съдържанието и е вода. Наистина водата в краставицата е много, но освен нея тя съдържа и калий, натрий, калций, фосфор, хлор и минерални соли. Всички тези вещества носят ползи за здравето на човек, така че консумацията и е препоръчителна за всеки.

Срещу болки в стомаха помага сок от краставица и мед
Срещу болки в стомаха помага сок от краставица и мед

Макар лечебните свойства на краставицата днес да са позабравени в миналото тя е била един най-предпочитаните лекове. Нейните семена са се използвали за лечение на заболявания на черния дроб и за борба с глистите. В миналото тя е била използвана още за понижаването на високата температура, възпаленията и уврежданията на белите дробове. В много козметични средства краставицата е основната съставка, защото съдържащия се в нея водород прави кожата мека. Силицият и сярата, които се съдържат в зеленчука пък спомагат за бързия растеж и блясъка на косата.

Медът е вкусен и много лечебен продукт, познат на хората още от преди много векове. В медът се съдържат ценните за организма въглехидрати, органични киселини, минерални вещества, белтъчни вещества и аминокиселини. Редовната консумация на мед оказва благоприятно въздействие двигателната активност, секрецията на стомаха и стомашно-чревния тракт. Пчелният мед е един уникален продукт на пчелите, който се използва за лечение на разнообразни болежки, като гастрит, възпалителни, чернодробни заболявания. Той също се използва за направата на много видове кремове, защото оказва благоприятно въздействие върху кожата.

medВреме е да да ви представим и лечебната рецепта, която включва само краставица и малко, която се използва при борбата срещу силни болки в стомаха. Тя се прави много лесно, а именно като изцедите сока от краставиците и напълните една чаша с него. В пресният и много вкусен сок от краставици се добавя само супена лъжица мед и се разбърква добре, за да може той да се разтопи. От подсладения сок се изпива по една чаша на празен стомах. За да може приложеното лечение да е наистина ефикасно пийте този еликсир по-продължително време, не се тревожете той няма да ви навреди, а само ще ви избави от силните болки в стомаха.

В случай, че нямате достатъчно време да приготвите пресния си сок от краставица, подсладен с мед сутринта, можете да го изпиете и на обяд или вечерта. Единственото условие, което трябва да спазвате, за да спрете нетърпимите болки в стомаха е той да бъде изпиван на гладно.

loading...Добавете коментар