Изпитани народни лекове при синузит



С тези лекове при синузит ще облекчите значително състоянието си

Няколко изпитани народни лекове при синузит могат да ви избавят от неприятното усещане за болка и напрежение.

Всички страдащи от това заболяване знаят, че често пъти е съпътствано от усещане за запушен нос, силно главоболие, гъст секрет, загуба на обонянието, заглъхване на ушите, подпухнало лице, зъбобол, висока температура, депресия, умора и др.

С тези лекове при синузит ще облекчите значително състоянието си
С тези лекове при синузит ще облекчите значително състоянието си

Един от най-ефикасните природни лекове при синузит е парната баня. С нея синусите получават моментално облекчение с вдишването на пара.
За да приложите този метод трябва просто да заврите вода и да надвиснете главата си над съда като се покриете с кърпа. Вдишвайте дълбоко парата поне десетина минути.

Масажът също е сред ефикасните природни лекове при синузит.
Масажът, който ще ви избави от страданието трябва да се прави особено внимателно като се потриват бузите, челото и синусите.
Поставете пръстите си между двете вежди и ги плъзгайте внимателно по продължението на носа.
След като стигнете до края му продължете към външната страна на очите.

Бихте могли да си приготвите и физиологичен разтвор от малко сол, разтворена в топла вода. Накапете няколко капки от него в носа като го издухвате периодично след всяко капване.
Тази процедура освен, че е изключително ефикасна е напълно безболезнена и безвредна.

Приемът на течности също ще облекчи симптомите на синузит. Този метод е особено полезен в случаите, когато синузитът е придружен от висока температура като най-добре е да си направите чай от лайка, пише puls.bg.

loading...



Добавете коментар