Орехи, мед и елда за нормализиране на хемоглобин в кръвтаЗа нормализиране на хемоглобин в кръвта ви е нужна смес, която се приготвя от орехи, мед и елда.

Хемоглобина играе важна роля за здравето на човек, защото той участва в процеса за обмяна на газообразните вещества в организма. Той спомага за преноса на кислорода в тялото от белите дробове към тъканите. Също така пренася въглеродният диоксид от тъканите към белите дробове.

Лечебна смес за нормализиране на хемоглобин в кръвта
Лечебна смес за нормализиране на хемоглобин в кръвта

Хемоглобина в кръвта също така спомага за доброто поддържане на киселинно-алкалния баланс в тялото.

Когато хемоглобина има ниски стойности се нарушава обмяната на веществата в организма. Това най-често се наблюдава при хората страдащи от анемия, където са намалени стойностите на желязото в организма.

Повишеният хемоглобин се разглежда, като нещо нормално, когато се наблюдава при хора живеещи във високите планински райони, защото там съдържанието на кислород във въздуха е понижено. В много от случаите, обаче повишаването на хемоглобин в кръвта ни подсказва за наличието на заболяване.

Рецептата с елда, мед и орехи, която ще ви представим е лесна за приготвяне, а чрез редовната и консумация вие бързо ще върнете хемоглобина в нормите. Тя е подходяща храна за хора, които искат да качат мускулна маса. Консумацията на лековитата смес се препоръчва и на хора, които боледуват често, защото тя възвръща силите и енергията, която са загубили.

Ето и как се прави лечебната смес от елда, мед и орехи за нормализиране на хемоглобин в кръвта и засилване на имунитета:

Продукти:

med 11. Елда – 1 килограм

2. Натурален пчелен мед – 700 грама

3. Орехи – 1 килограм (почистени от черупките)

Приготвяне на лечебната смес – изчистете орехите от черупките и ги смелете в блендер. Килограмът елда също е добре е бъде смляна в блендер. После двата продукта се смесват и към тях се добавя нужното количество мед. Добре е съставките да се сложат в стъклен съд и да се разбъркат много хубаво. Лечебната смес, която получихте се съхранява на хладно, най-добре в хладилника.

От нея се консумира по 3 пъти на ден, по 1 супена лъжица. Добре е да осъществявате всеки прием преди да консумирате храна. Вкусът на лечебната смес е приятен и допада почти на всеки, а и не се наблюдават странични ефекти от нея, както при повечето лекарства.

За да се справите с нормализирането на хемоглобин в кръвта, и ако искате да качите малко мускулна маса трябва да приемате от тази лечебна смес в продължение поне на 30 дни (един месец).

Стойностите на хемоглобина в кръвта са важни, за да се определи цялостното ви здравословно състояние, така че препоръчваме да следите редовно неговите показатели.

Орехи, мед и елда за нормализиране на хемоглобин в кръвта
4.2 (84%) 5 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.