С правилната комбинация от билки бучка в гърдата изчезваНе винаги напипаната бучка в гърдата означава рак, не се паникьосвайте е потърсете специалист, който да постави точна диагноза.

Няма как да не се притесните, ако напипате бучка в гърдата, но знайте, че в повечето случай става въпрос за доброкачествено образувание, а не за рак на гърдата. Преглед е задължителен, само компетентно лице може да определи точната диагноза за вашия случай. Ако образуванието е доброкачествено може да използвате билкови рецепти, преди да предприемете хирургическа намеса (при нужда).

Билколечение при бучка в гърдата
Билколечение при бучка в гърдата

Никой не е имунизиран срещу това заболяване, но то най-често засяга жени от 30 до 50 години.Бучката в гърдата се напипва, като твърд възел, който има различни размери. В зависимост от размерите и, тя може да изглежда, като подутина върху млечната жлеза. Ако е по-голяма, тя може да промени формата на гърдите.

Рецептата, която ще ви предложим за стопяване на бучка в гърдата се приготвя от изсушените билки: полски хвощ, невен, бял равнец и цариче. Билковата отвара се приготвя, като сложите 1 литър вода да заври, но на водна баня. Когато водата е завряла в нея се добавят 4 супени лъжици от билката полски хвощ. Оставят се да поврат само 2 минути и веднага се слага супена лъжица от билката бял равнец. След изминаването на още 2 минути се добавя и чаена лъжичка от билката невен. Само след 30 секунди се добавя и една чаена лъжичка от билката цариче. Всички прибавени билки се оставят на котлона да поврат само още 2 минути и после се отстраняват от него. Изваждате съдът с билковата отвара от водната баня и го оставяте да кисне така в продължение на 1 час. Накрая отварата се прецежда и се пресипва в бутилка от стъкло. Цялото количество лечебна отвара трябва да се изпие в рамките на деня, но малки глътки. Това е дозата за един ден. Всеки ден се приготвя нова отвара.

Билките, които изцедихте не се изхвърлят, те също се използват за успешното домашно лечение на бучка в гърдата. Взимате парче марля с подходящи размери, прегъвате го на 3 слоя и разстилате изцедените билки. Вечерта, когато се приготвя за сън налагате този компрес на гърдата.

Набутате ли бучка в гърдата задължите е нужен щателен преглед
Набутате ли бучка в гърдата задължите е нужен щателен преглед

Лечението продължава 10 дена, след което се прави почивка от още толкова и пак се възстановява. Според размера на бучката в гърдата лечението може да изисква няколко такива цикъла. Приложете го до пълното стопяване на бучката на гърдата.

Спазвайте точното количество на билките и времето когато се прибавят. Не забравяйте, че лечебната отвара и компреса се пият и налагат 10 дена и после се почива 10 дена. После отново можете да започнете приема 10 дена и т.н.

Друга много полезна рецепта, която също се използва за стопяването на бучка в гърдата се прави от невен, жълт кантарион и бял равнец. Приготвя се, като се смесят по 1 супена лъжица от изброените билки в сухо състояние. Заливат се със 600 милилитра вода и се слагат на огъня да врат. След готовност лечебната отвара се прецежда и от нея се пие по 100 грама, като се подслажда с мед. Приема се осъществява по 5 пъти на ден преди да се нахраните.

Когато набутате бучка в гърдата винаги има основание за притеснения, но все пак не бива да се паникьосвате. Още на следващия ден посетете специалист, за да могат да ви се направят щателни изследвания и да се установи точната диагноза.

Може би ще ви прозвучи налудничаво, но е от изключителна важност да запазите спокойствие, ако напипате бучка в гърдата.
Сами разбирате, че не е задължително да става въпрос за рак. В никакъв случай обаче не прибягвайте веднага към самолечение, а посетете специалист, който да установи произхода на въпросната бучка.
В случай, че не става въпрос за нещо сериозно можете да се опитате да се избавите от проблема с помощта на бабини илачи.

Един от ефикасните народни илачи при бучка в гърдата е естествената хума.
Залейте с малко вода естествена хума, докато се размекне и я размесете. Към сместа добавете 1-3 с.л. чист винен оцет. Количеството на хумата и оцета, е според големината на гърдите ви.
Целта е да се получи гъста каша, която трябва да разстелите върху парче плат, което да покрие 1/3 от гърдата ви.

Дебелината на пласта лечебна хума върху марлята или парчето плат, трябва да е два сантиметра.
Наложете парчето върху засегнатото място, отгоре поставете найлон и си сложете сутиена, за да придържа.
Прилагайте този компрес сутрин, а вечер го сваляйте.

Можете да използвате хумата до три пъти като я освежавате с вода и оцет.
Лечението се прилага до пълното отстраняване на бучката.

loading...Добавете коментар