Лек при натъртване и вода в колянотоДнес ще ви представим мощни лекове, които да използвате за лечение на вода в коляното.

При нараняване на коляното може да се получи излив, който предизвиква подуване, болка и скованост на засегнатото място. Течността, с която е пълно коляното може да бъде синовиална или тъканна, като има вероятност тя да е и гной. Не е задължително да се ударите, за да се стигне до това състояние, то може да бъде предизвикано и от преумора и пренатоварване на зоната, затлъстяване или хормонален дисбаланс.

Илачи при вода в коляното
Илачи при вода в коляното

За да изтеглите натрупаната вода в коляното и за да спрете болката при всяка крачка ви предлагаме рецептите на изпитани бабини илачи, които са:

1. Жълтъци и морска сол при вода в коляното – разбивате 6 жълтъка от пресни яйца, по възможност домашни. Счуквате на прах чаена чаша морска сол. Смесвате двете съставки и бъркате, за да се разбият добре и да се получи лечебния мехлем. Взимате парче памучен плат и намазвате върху него от илача. Поставяте компреса върху коляното и увивате добре. По възможност компреса се държи така 48 часа.

2. Негасена вар, олио и мед при вода в коляното – засегнатото коляно се намазва добре с олио. После се намазва и с домашен пчелен мед. Отгоре се поставя марля, която се поръсва с негасена вар. Всичко се увива с памучна кърпа и се закрепя добре. Компреса престоява така една нощ. Тук е важно да отбележим, че трябва да сте много внимателни, защото ако негасената вар докосне кожата, тя ще ви изгори.

3. Царевично брашно при вода в коляното – сварявате каша от церевичното брашно. Измивате коляното с хладка вода и сапун. Изсушавате го много хубаво с помощта на кърпа. Взимате от царевичната каша и налагате върху болезненото коляно. Бинтовате го и стоите с компреса цяла нощ. За да имате успех при лечението, трябва да налагате компреса 10 поредни дена.

4. Тесто при вода в коляното – замесва се меко тесто за хляб и се оставя да втаса. Болезненото коляно се намазва добре с олио или свинска мас. Налага се на болезненото коляно, завива се с вестник и накрая с кърпа. Наложеният компрес престоява така една нощ. На сутринта се сваля и коляното се измива внимателно с хладка вода. Процедурата се повтаря 7 дена, за да бъде ефективна.

5. Картофи при вода в коляното или натъртването му – небелени картофи се нарязват на филийки. Те се налагат върху болезнената зона, увива се с плод, за да може те да стоят неподвижно там. Компреса се повтаря с нови картофи 3-4 поредни пъти през 30 минути. При направата на този компрес, може да използвате и праскови. Само след налагането на 4-ри компреса ще се уверите в положителните резултати.

Хубавото време предразполага към практикуването на различни видове спорт, но това съответно крие своите рискове, тъй като тогава се увеличават и спортните травми, сред които е натъртването на коляното например.
Често външните признаци при натъртване са толкова незначителни, че човек дори не им обръща внимание.

В резултат на това се развиват нарушения на съединително-тъканните мембрани и кръвоносните капиляри, а това води до отоци.
Затова най-добре е в такива случаи да бъдат взети навременни мерки.
Най-бързия начин, по който можете да реагирате при натъртване, дори и да се намирате насред гората, е да притиснете мястото с ръка. Това не само ще успокои болката ви, а и ще предпази от появата на оток.
Притискането трябва да продължи толкова дълго, че да спре пулсирането, което усещате на пострадалото място.

Натъртено място може да се излекува и като се налагат компреси с настърган картоф. Сместа се закрепва на пострадалото място с помощта на марличка и се оставя да действа поне един-два часа.
Другият начин за лечение на натъртено е да го наложите с лед. Най-добре е да го прикрепите с помощта на превръзка. Не го оставяйте за дълго време, тъй като рискувате да изгубите чувствителност. Препоръчителното време, в което трябва да държите ледените кубчета на натъртеното място е около десетина минути.

Лек при натъртване и вода в коляното
4.3 (86.67%) 3 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.