Билки, подобряващи състоянието след химиотерапияТези няколко билки ще ви помогнат да се съвземете след химиотерапия

Няколкото билкови рецепти, които ще ви предложим, ще подобрят значително състоянието ви след химиотерапия.

Пригответе билкова смес от по 50 гр. цариче, исландски лишей, росопас, агримония, невен, лавандулов цвят, спирея, борови връхчета, орехови листа и невен.
Изсипете две супени лъжици от билковата смес в ½ литър вряща вода и оставете да поври 2-3 минути.
След като свалите лечебния чай, който подобрява състоянието след химиотерапия, го оставете да кисне в продължение на 40 минути.

Тези няколко билки ще ви помогнат да се съвземете след химиотерапия
Тези няколко билки ще ви помогнат да се съвземете след химиотерапия

Прецедете настойката подобряваща състоянието след химиотерапия и я разделете на 3 равни части, които трябва да изпиете за деня. Настойката се приема 10 минути преди хранене. Курсът на лечение продължава 15 дни, след което се почива 10 дни и следва нов 15-дневен курс на лечение.
Можете да приложите това билколечение два месеца след края на химиотерапията.
Препоръчва се да направите два профилактични курса в годината.

Оказва се, че ракът може да бъде атакуван успешно с олио и спирт.
Този метод е изпитан и препоръчан от Николай Шевченко и се препоръчва за онези, за които лекарите не дават никаква надежда.
В резултат на лечението се наблюдава значително подобрение при болни от преходноклетъчен рак в трети стадий, средностението на черния дроб, рак на тилната кост в четвърти стадий с метастази, рак на млечната жлеза с метастази в раменната кост и рак на правото черво с метастази в перитонеума.

За приготвянето на лекарството са ви необходими 40 мл. нерафинирано слънчогледово олио и 15-17 капки 95%-ов спирт, който е годен за пиене (може да бъде заменен и със силна домашна ракия).
Двете съставки се изсипват в съд с капак, който се разклаща, за да се смесят добре и се изпиват веднага (не се разбъркват с лъжица). Пие се три пъти дневно 30 минути преди хранене. След първите 20 дни от лечението се прави 5-дневна почивка. След третата десетдневка е добре паузата да е 14-21 дни.
Лекарството може да се употребява по тази схема до пълното излекуване като строго се спазва рецептата, пише recepty.bg.

Един от най-добрите специалисти по онкология – проф. Рамахин Шекерджийски споделя, че след химиотерапия или лъчетерапия, имунната система на организма е отслабена и се нуждае от имуностимулатори.
Именно поради тази причина често се получават рецидиви.

Специалистът посочва, че в тези случаи хората се нуждаят много повече от витамини, отколкото онези, които не страдат от раково заболяване.
От особена важност е да се знае точната концентрация на витамини, която е необходима на организма, тъй като в противен случай не е изключено да се получи и обратен ефект.

Често пъти хората прибягват до самолечение и си купуват витамини, които мислят, че ще им помогнат, но за съжаление се получава точно обратното.
Проф. Шекерджийски е категоричен, че по време на химиотерапия не трябва да се приемат каквито и да било витамини или разни хранителни добавки като имуностимулатори например.
В противен случай ще се стигне до сериозно отслабване на имунната система.
Организмът има нужда от подсилване едва след края на курса от химиотерапия.

Казано с други думи разните хранителни добавки и витамини се приемат в края на лечението като заключителен етап.
Истината е, че човешкият организъм се нуждае от имуностимулатори като се има предвид ежедневният стрес и напрежение, на които сме подложени.
Заради всичко това защитата му се изчерпва твърде бърдо, а това води до появата на свободни радикали, които могат да причинят редица сериозни заболявания, пише Блиц.

Билки, подобряващи състоянието след химиотерапия
2.7 (53.33%) 3 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.