Билкова отвара срещу глистиДиагнозата глисти звучи доста стряскащо, те наистина могат да нанесат неблагоприятни последици на организма, затова ние ви предлагаме да се избавите от тях с билкова отвара.

Глистите са паразити, които живеят в тънките черва на човека и само мисълта за тях ни кара да потръпваме. Тези паразити могат да „преминат“ и към другите органи, като белите и черния дроб, затова трябва да се лекуват задължително, защото в противен случай нанасят неблагоприятни последици за цялостното здраве.

Срещу глисти използвайте билкови рецепти
Срещу глисти използвайте билкови рецепти

Глистите попадат в тялото под формата на ларви. Те могат да бъдат мъжки и женски, като мъжките достигат дължина до 20 сантиметра, а женските до 40 сантиметра. Женските могат да снесат за 24 часа приблизително 200 000 яйца.
Няма ваксна срещу глистите и те могат да се „настанят“ да живеят във всеки организъм, като възрастта и пола са без значение. Аскариси се наричат детските големи глисти, които попадат в организма им под формата на яйца. Детето може да „погълне“ тези яйца при лоша хигиена (не измива ръцете преди консумирането на храна), или не измива плодовете и зеленчуците, които си хапва. Яйцата на глистите могат да попаднат в организма, чрез пиенето на „заразена“ вода.

Симптомите, които се проявят при наличието на глисти в организма са разнообразни, защото зависят от фазана на заболяването. В началото се усеща дискомфорт в засегнатите органи, голям апетит, но придружен със смъкване на килограми.

В случай, че глистите се намират в червата или стомаха, засегнатият се оплаква от отпадналост, виене на свят, болки и тежест в корема, липса на апетит, главоболие, влошен сън, голямо слюнкоотделяне, гадене и повръщане. В случай, че глистите са в напреднал стадии може да се наблюдават и симптоми, като колит, къркорене на червата, разкъсване на чревната стена и други.

В случай, че глистите се намират в белите дробове се проявява кашлица, която може да е влажна или суха, болки в гърдите, задух, повишаване на температурата и други. На по-късен етап (ако не са взети мерки) може да се достигне до възпаления и кръвоизливи.

За да се избавите от глистите ви предлагаме следната отвара – нарежете на ситно равни количества мъжка папрат, вратига и пелин, смесете билките. Вземете от билковата смес 1 супена лъжица и я залейте с 3 чаени чаши царевична вода. Варете отварата 15 минути и след това я прецедете. От нея се пие по кафяна чашка 4 пъти в деня (сутрин, обед, на вечеря и преди сън). Не се препоръчва пиенето на домашния лек повече от 3 дена. На другия ден е добре да изпиете отвара очистително.

Рецепта за очистително слабително – смесете 15 грама слезен, 5 грама лайка и чаена лъжичка анасон. Тези билки залейте с 4 чаени чаши вода и варете за 15 минути. От отварата се приемат 2 чаени чаши за 1 ден.

Бърз домашен преглед за глисти можете да си направите, като залепите парче прозрачно тиксо на ануса. Оставяте те го там за през нощта. Ако на сутринта по него има залепнали малки бели глисти, значи диагнозата е ясна.

loading...Добавете коментар