Ето как да си направите детоксикация на косатаТрябва да правите детоксикация на косата няколко пъти седмично

Косата, както и всяка друга част от тялото се нуждае от основно пречистване, което трябва да бъде правено през определен период от време. Поради тази причина ви предлагаме ефикасен начин за детоксикация на косата.

Ако косата ви се омазнява на всеки два дни и се налага да я миете често или страдате от сух скалп или пърхот, вероятно сте наясно, че тези нарушения са в резултат на химикалите в шампоаните, които използвате.
Напълно нормално е скалпът ни да отделя и произвежда естествени мазнини, тъй като това е неговата защитна реакция от инфекции.
Голяма част от шампоаните обаче водят до изсушаване на скалпа и по този начин го принуждават да отделя допълнително мазнини, с които да се защити.

Трябва да правите детоксикация на косата няколко пъти седмично
Трябва да правите детоксикация на косата няколко пъти седмично

Опитайте се в продължение на две седмици да направите детоксикация на косата и на кожата на главата като преустановите употребата на шампоани, чиито химикали ви вредят.
Вероятно се питате как можете да направите детоксикация на косата си? Веднага ще ви отговорим.
Намокрете косата си добре. Изсипете една супена лъжица сода за хляб (сода бикарбонат) в ръката си и я нанесете старателно по цялата дължина на косата. Оставете я да подейства 2-3 минути и след това я изплакнете добре.

Следващата стъпка за детоксикация на косата е ябълковият оцет, разтворен във вода.
Преди да преминете към нея обаче трябва да се уверите, че добре сте изплакнали содата бикарбонат от косата си и няма никакви остатъци от нея.
Ако не сте я изплакнали добре, ще се получи пяна.
Добавете две супени лъжици оцет към чаена чаша вода и нанесете върху косата (не е задължително да достига до скалпа), след което изплакнете обилно.
Повтаряйте процедурата няколко пъти в седмицата, пише novinitesega.com.

loading...Добавете коментар