При рахит препоръчваме баня с орехови листа или отвара от дъбови кориЗаболяването рахит се наблюдава най-вече при децата, а за да им помогнете те да растат здрави и да надвият болестта ви предлагаме рецепти от народната медицина с орехови листа и дъбови кори.

Заболяването рахит се отключва при липса на витамин Д и както споменахме е често срещано при растящия детски организъм. Липсата на витамин Д при възрастния организъм води до остеомалация.

Самото заболяване се характеризира със забавянето на втвърдяването на костите, което често оставя неблагоприятни последици, а именно деформация на костите. Рахитът засяга най-вече долните крайници и коленете.

Лечебни бани с орехови листа при рахит
Лечебни бани с орехови листа при рахит

Това заболяване засяга най-вече малките бебенца, които са на възраст между 3 и 8 месеца, но трябва да се внимателни и наблюдателни до навършването на 2-рата годинка на детето. Смята се, че до 3 месец на бебето, то все още има запаси от витамин Д в организма и затова заболяването се отключва след него. Децата, които са засегнати от болестта са по податливи и на други заболявания, като например анемия, туберкулоза на костите и забавено развитие на речта.

Симптомите или по точно признаците, които могат да ви подскажат за наличието на рахит при малките бебета са изпотяването, неспокойството им, лесното стряскане, върти главичката си по време на хранене или има образувано плешиво петно.

Винаги следете внимателно състоянието на малкото бебе и ако нещо ви притеснява се посъветвайте със специалист. Не чакайте костите да се деформират, а вземете мерки още преди да се е случило това.

За да помогнете на вашето бебче да е здраво и да се пребори със заболяването рахит, ние ви предлага билкови рецепти, които няма да му навредят по никакъв начин, те нямат странични ефекти.

Билкови илачи при борбата със заболяването рахит:

Плешиво петно при рахит
Плешиво петно при рахит

1. Баня с листа от орех – за 20 минути варите 500 грама зелени листа орех в 2 литра вода. Готовата отвара се излива в пълната с вода вана. Температурата на водата при къпане трябва да е около 36-37 градуса. Къпането във „лечебната вода“ трябва да продължи 20-тина минутки.

2. При рахит баня с орехови листа и морска сол – за направата и се използват сушени и пресни листа на ореха. В 2 литра вода се добавят изсушени листа 100 грама и пресни листа от орех – 200 грама. Целебната отвара се вари, докато половината от нея изври. В пълната вана за къпане на детето се разтваря 200 грама морска сол. После в нея се изсипва и прецедената отвара от орехови листа. Температурата на водата за къпане отново трябва да е около 36 градуса. Продължителността на къпане е 20 минути.

3. Отвара за вътрешен прием при рахит – за четвърт час сварявате в 1/2 литър вода 10 грама дъбови кори. Прецежда се. Детето пие от отварата сутрин и вечер по кафяна чашка.

При рахит препоръчваме баня с орехови листа или отвара от дъбови кори
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.