При възпаление на пикочните пътища пийте чудодейни отвариЧудотворните билкови отвари могат да решат неблагоприятния проблем, който е причинен от възпаление на пикочните пътища.

Възпалението на пикочните пътища представлява инфекция, която засяга пикочните канали. Тя може да покоси долните и горните пикочни пътища. Когато поразени са долните често става въпрос за цистит. Когато са засегнати горните става въпрос за пиелонефрит.

Симптомите, които се проявяват при цистита (възпаление на долните пикочни пътища) са болка, парене и често усещане за уриниране. Симптомите, които са характерни за пиелонефрит са често уриниране, парене, температура и силни болки в хълбока.

При възпаление на пикочните пътища пийте чудодейни отвари
При възпаление на пикочните пътища пийте чудодейни отвари

Главаната причина, която благоприятства за развитието на тези заболявания е Ешихерия коли. Все пак тя не е единствената, за възпаление на пикочните пътища могат да са виновни гъбичките, бактериите или вирусите. Нежният пол (жените) страдат по-често от това заболяване.

Билковите отвари, които ви предлагаме за лечение на възпаление на пикочните пътища са следните:

1. Билкова смес при възпаление на пикочните пътища – смесват се по 15 грама от лечебните листа на червената боровинка и плодове от чудодейната шипка. Към тях се добавят по 10 грама от корените на гръмотрън и листа от бреза, царевична коса, стръкове от хвощ, корени от пирей. Накрая се добавят и само 5 грама от цветовете на синята метличина. Всички вложени билки се объркват и от тях се взима супена лъжите. Залива се с 250 милилитра гореща вода, след 5 минутки се прецежда. Изпива се преди хранене.

2. Билкова смес при възпаление на пикочните пътища – в купа се смесват по 20 грама от билките: дръжки на вишна, листа от бреза, корени от гръмотрън, стръкове на босилек и листа на мечо грозде. Билките се омесват и от тях се взимат 3 супени лъжици. Заливат се с 300 милилитра вода и отвара се запарва. Лечебната отвара се изпива когато изстине, разделена на 3 части. Всяка част се изпива преди 20 минути преди консумирането на храна.

3. Билкова смес при възпаление на пикочните пътища – смесват се следните билки: по 20 грама от стръкове на хвощ и изсипливче, по 25 грама от стръковете на глухарчето, по 10 грама от корените на гръмотрън, по 30 грама от листата на мечото грозде и 35 грама от листата на брезата. Билките се объркват и от тях се взимат 3 супени лъжици. Те се заливат с 600 милилитра вряла вода. Изчаквате отварата да изстине и разделяте на 3 части. Приемате я преди да се нахраните.

loading...Добавете коментар