Домашен тест за функциите на щитовидната жлеза



С този тест ще установите функциите на щитовидната жлеза

С помощта на този лесен домашен тест можете да проверите функциите на щитовидната жлеза.

Той може да замени до известна степен изследванията на хормоните.
В днешно време промяната във функциите на щитовидната жлеза стават все по-често явление. Те са на път да се превърнат в истинска напаст.
Смущенията във функциите на щитовидната жлеза могат да причинят редица сериозни здравословни проблеми като безсъние, проблеми с метаболизма, проблеми с теглото, сърцебиене и др.

С този тест ще установите функциите на щитовидната жлеза
С този тест ще установите функциите на щитовидната жлеза

Тестът, с който можете да проверите функциите на щитовидната жлеза е елементарен и в същото време ще ви помогне да добиете представа дали всичко е наред.
Колкото и странно да ви се струва, температурата на тялото е отличен показател за правилното или неправилното функциониране на този толкова важен орган.

Премерете температурата си веднага след събуждане сутрин и отчетете резултата след 10 минути.
Тази температура се счита за сутрешна базална температура (най-ниската температура, която тялото достига при покой или веднага след събуждане).
Имайте предвид, че нормалната телесна температура е между 36.5 и 36.8 градуса. Отклонението в стойностите е сигурен белег, че има нарушение във функциите на щитовидната жлеза.

Препоръчва се този тест да е направи, когато сте здрави, а при жените той ще отчете най-правилни стойности непосредствено преди менструален цикъл.
Ако температурата веднага след сън е в посочените горе стойности, значи щитовидната ви жлеза функционира правилно.
Температура, по-ниска от 36.5 градуса сочи, че страдате от намалени функции на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм).
Температура, по-висока от 36.8 пък показва, че страдате от повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм), пише zdraviste.com.

loading...



Добавете коментар