Семки от люта чушка при забрал нокътНародната медицина предлага рецепта за лечение на забрал нокът със семките на люта чушка и малко домашна ракия.

Забралият нокът предизвика доста силна болка и е един много неблагоприятен здравословен проблем. Преди да потърсите хирургическа намеса за решението на проблема ние ви предлагаме да изпробвате няколко рецепти от народната медицина, с които много хора са пожънали успех и се отървали от ножа.

Народно лечение при забрал нокът
Народно лечение при забрал нокът

Лечебните рецепти, които ще ви предложим за лечение на забрал нокът са лесно изпълними, така че нищо не ви пречи да опитате. Те няма да навредят на здравето ви, а само ще излекуват възникналия проблем.

1. Лечение на забрал нокът със семки от люта чушка и ракия – изтърбушете една люта чушка и сложете семките и в купичка или чашка. Семките залейте с ракия. В съда потопете засегнатия пръст за няколко минутки. След изваждането не измивайте, а превържете. Добре е метода да се извършва вечер, за да може превръзката да престои цяла нощ. Положителният ефект от приложеното лечение на забрал пръст ще забележите още след 2 дена.

2. Дървесна пепел и ракия за лечение на забрал пръст – в чашка налейте 100 милилитра домашна ракия. В нея добавете супена лъжица дървесна пепел. Разбъркайте и сложете отварата на котлона. Изчакайте само да заври и свалете от него. Засегнатото място се потапя в отварата за няколко минутки. Потапяйте пръста в топла отвара, колкото по гореща, толкова по-добре, но все пак внимавайте да не се изгорите. Лечебния метод може да се прилага 3 пъти на ден. Самото лечение е с различна продължителност, до пълното излекуване на забралия нокът.

3. Домат и захар за лечение на забрал пръст – накиснете засегнатия пръст в топка вода за около 10 минутки. Извадете го и подсушете добре с кърпа. Разрежете един добре узрял домат на части. Поръсете едната половинка със захар. Наложете върху засегнатия пръст и превържете здраво, защото е добре да преспите с този компрес. На сутринта го го свалете. Подобрение със сигурност ще има, но ако не сте достигнали желания резултат можете спокойно да приложите лечение още един или два пъти.

Семки от люта чушка при забрал нокът
2.5 (50%) 2 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.