Чудната лечебна сила на билката змийско млякоЛечебните стръкове на билката змийско мляко ще ви помогнат да победите тежките чернодробни заболявания.

Билката змийско мляко може да срещнете още под името жълта млечка. Тя е силно разпространена в страната ни. Можете да срещнете растението скрито из сенчестите гори, но често се среща и близо до жилищата ни, а дори и в градините. Рядко може да видите билката по черноморското крайбрежие.

Чудотворната лечебна сила на билката змийско мляко
Чудотворната лечебна сила на билката змийско мляко

Билката змийско мляко е многогодишно тревисто растение, стъблото на което достига до 80 сантиметра височина. То има разклонения, които в повечето случай се намират в основата на растението. Листата на билката са разположени неравномерно по изправеното стъбло. Те са едро нарязани и често са имат „покривка“ от власинки. В основите на растението листата са най-големи и имат дълги дръжки. Колкото по-нагоре се качваме, листата стават по-малки, като дръжките също се скъсяват. От вън коренището на билката змийско мляко има кафяв цвят, а когато се разреже се наблюдава жълто. Коренището е слабо разклонено и когато се прекъсне от него изтича оранжев млечен сок. Цъфтежът на билката може да наблюдавате през юли.

За лечебни цели народната медицина използва надземната част на билката змийско мляко – стръковете и.
Те се събират по време на цъфтежа, през юли месец, но през септември също не е късно.

Освен, че билката се използва за лечение на заболявания на черния дроб те се прилага и като кръвопречистващо средство. Външно може да се използва за лечението на кожни проблеми, като екземи, брадавици, мазоли, лишеи и други.

Лечебната отвара, която ви предлагаме при тежки чернодробни заболявания е – използва се изсушена билка, като от дрогата се взимат само 5 грама. Те се заливат с 500 милилитра вода и се варят на котлона в продължение на 15-тина минутки. Лечебната отвара се прецежда и се изпива на 2 пъти. Единият прием се осъществява сутринта, а втория на обяд.

Тук трябва да отбележим, че трябва да се спазват стриктно препоръчителните дози за прием на билковите отвари от змийско мляко. При предозирване се наблюдават странични ефекти, като силно главоболие, гадене придружено с повръщане, виене на свят и други.

Чудната лечебна сила на билката змийско мляко
4.3 (86.67%) 3 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.