Брезови пъпки, зехтин и восък за лечение на лишейЗа успешното лечение на лишей можете да използвате една много стара рецепта от народната медицина, която включва зехтин, восък и брезови пъпки.

Когато кожата загуби своята еластичност, стане група, започне да се лющи и променя цвета си на места, значи е наличен проблем. Най-често в този случай става въпрос за лишей по тялото, които са причинени от гъбички, вируси или микроби.

Лишеите, всъщност представляват различни промени по кожата, като по време на пубертета се появяват петна по нея, които имат различна форма и големина. За появата на лишеи по тялото благоприятства дъждът и вятъра.

Народна рецепта за лечение на лишей
Народна рецепта за лечение на лишей

„Истинските“ лишей се наричат с името микози и често за тяхната поява са виновни, гъбичките, които „нападат“ окосмените части на тялото. Любимото им място за поява е по окосмената част на главата, но в много случаи се наблюдава появата им по самото лице или тялото.

Розовият лишей има вирусен или бактериален произход. Той представлява червено петно върху тялото, което има различни размери. При не лечение на „майката“ само след няколко дни излизат още такива розово-червени петънца. Розовият лишей може да засегне ръцете, врата лицето, общо взето цялото тяло. Хората, които страдат най-често от това заболяване са на възраст от 15 до 40 години.

Рецептата, която ви предлагаме за лечение на лишей по тялото е следната – 100 грама пчелен восък се стопяват на водна баня. После към него се прибавят брезови пъпки – 40 грама ( те могат да бъдат заменени и с билката невен). Сместа се бърка непрекъснато, до нейното завиране. После се сваля от котлона и се изчаква да изстине. Накрая към тази лечебна смес се добавя 50 грама зехтин, за да се разреди. Успешното лечение на лишеи става, като с домашния мехлем се намазват засегнатите зони. Може да използвате крема 2 пъти дневно, сутрин и вечер. За да е успешно приложеното лечение на лишеи, то трябва да продължи 15 дена.

Можете да приложите лечение на лишей (сух), като го намазвате 1-2 пъти дневно със скилидка чесън или дървесна пепел.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.