Бабини илачи при зачервяване на очитеПредлагаме ви 3 рецепти от народната медицина с мед, хляб или билката драка, които да използвате при зачервяване на очите.

Зачервяването на очите може да засегне само едното или двете очи едновременно. Често то е причинено от дразнене, инфекция или травма. Най-често „виновниците“ за зачервяване на очите са кашлицата, кихането, плаченето, наличието на прах във въздуха, безсънието, тютюниевият дим, попадане на „дразнител“ в окото – мигла, шампоан или други. Ежедневното носене на контактни лещи или грима също може да предизвиква зачервяване на очите.

Рецепти от народната медицина при зачервени очи
Рецепти от народната медицина при зачервени очи

Заболяванията, които могат да предизвикат зачервяване на очите са конюнктивита, ечемика, язвички на роговицата, остър иридоциклит, блафарит, остър глаукомен пристъп и други. Острият глаукомен пристъп се характеризира с неприятни изживявания и страх. Предизвиква болка и замъглено зрение. Язвичките на роговицата се появяват внезапно, предизвикват болка, зачервяване и сълзене на очите. Конюнктивита е едно от най-разпространените заболявания на очите, което предизвиква тяхното зачервяване. Блефаритът е причинен от инфекция и засяга миглените ръбове. Острият иридоциклит е доста тежко заболяване, при което първо се проявява зачервяване на очите. В зависимост от причинителя на зачервяването то може да бъде краткосрочно или дълготрайно.

При борбата със зачервените очи можете да използвате тези рецепти от народната медицина:

1. Драка – взимат се „паричките“ на билката и се стриват на прах. С лечебният прах от тях се натъркват много внимателно клепачите. Прилагайте тази процедура до избистрянето на очите.

2. Препечен хляб – квасник – натопете го в малко вино и направете лапи върху зачервеното око. Прилагайте метода вечер за около 15 минути и полужителният ефект няма да закъснее.

3. Мед – сложете в съд малко пчелен мед и го стопете на водна баня. Капвайте от него (но в никакъв случай горещ) по 1 капка в засегнатото око 1 път дневно.

В случай, че зачервяването на очите е предизвикано от прекомерното гледане на телевизия или работа с компютър намалете до минимум тези дразнители. Ако забележите, че симптома се е появил в следствие на прекомерното гримиране, просто го избягвайте. Ако зачервяването на очите е предизвикано от заболяване е добре преди да приложите каквото и да е било лечение да се посъветвате със специалист.

Бабини илачи при зачервяване на очите
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.