Бяло брашно и ябълков оцет – мощен лек при диарияНай-ефикасният лек при диария, който ще премахне дискомфорта причинен от състоянието се приготвя от брашно и ябълков оцет.

Диарията е състояние, което се характеризира с често ходене до тоалетната и изхвърляне на изпражнения с водно съдържание. То засяга хора без значение от възрастта и пола. Диарията не бива да бъде подценявана, като заболяване, защото да предизвика дехидратация. Състоянието може да бъде симптом на тежко заболяване, като холера, дизентерия, болестта на Крон, отравяне с гъби, ботулизъм и други.

Домашен лек при диария
Домашен лек при диария

Освен, че диарията причинява огромен дискомфор, тя може да бъде съпроводена с болки в коремната област, гадене, повръщане и подуване на корема. По-рядко се наблюдават симптомите на треска или кръв в изпражненията, но ако те се проявят задължително трябва да потърсите специалист.

Най лесния и ефикасен лек при диария, който може да използвате се прави само от малко брашно и ябълков оцет. Единственото, което се иска от вас е да смесите равни количества от съставките (например чаена лъжичка оцет и чаена лъжичка бяло брашно) и да разбъркате добре. Трябва да получите еднородна кашичка със средна гъстота. Тя се приема преди хранене на веднъж. Ефекта от нея е почти мигновен и втори прием се налага много рядко. Все пак, ако смятате, че има нужда може да приемете още един път този чудотворен домашен лек при диария.

Вкусът на тази кашичка наистина не е много приятен, така че можете спокойно да го разредите с 50 милилитра вода, за да „убиете“ вкуса на оцета. Това разреждане се препоръчва най-вече, ако домашния лек при диария се дава на деца.

Друга много ефикасна рецепта, която също може да ви помогне при диария е: смесвате супена лъжица вода с 1 супена лъжица нишесте и 1 кафяна лъжичка лимонтозу. Всички съставки се бъркат и се консумират веднага.

Ако приемете 2 супени лъжици пресен сок от червен лук също можете бързо и лесно да се преборите с диарията.

И трите домашни рецепти са много ефикасен лек при диария, така че няма да сбъркате при избора си. С приема на което и да „лекарство“ ще си помогнете, като спрете диарията само за ден.

Причинителите на това състояние може да са най-различни, но едно е сигурно – във всички случаи диарията е в състояние да провали плановете ни поне за ден, а понякога и за по-дълго време.

Освен гореизброените рецепти за справяне с неприятното състояние ще ви разкрием и още малко тайни, благодарение на които ще успеете да възстановите водно-солевия баланс в организма и да нормализирате работата на червата.

Храната, която можете да приемате при това положение, без да ви навреди в никакъв случай не може да се нарече разнообразна, но пък за сметка на това резултатите, които дава са повече от отлични.

Сред малкото продукти, които можете да си позволите да консумирате при диария е свареният ориз, който няма добавени сол, мазнина или пък подправки – само ориз и вода.
Тъй като този продукт е изключително беден на целулоза, при нормално състояние би ви причинил запек, но при диария действа идеално.

В никакъв случай не изключвайте напитките. В това положение най-ефикасни за вас биха били различни чайове или ябълков сок. Най-подходящи за прием са чай от малина, билков или пък черен. Тук за разлика от храната имате право на избор.
Освен това задължително трябва да спазите правилото да приемате по 300-400 мл. течност на всеки 30 минути, ако не искате да доведете организма си до обезводняване.

Бяло брашно и ябълков оцет – мощен лек при диария
3.8 (75%) 36 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.