Сок от ягоди или лук за заличаване на пигментни петнаЗа бързото заличаване на пигментни петна използвайте сок от ягода, лук или магданоз и лимон. 

Пигментните петна са доста упорити и заличаването им изисква време и търпение, но за постигнете равномерен тен на лицето това са минимални усилия. Тези петна могат да се появят в следствие на използвана козметика, приемането на антибиотици или противозачатъчни.

През лятото петната се открояват много повече, отколкото през зимата, защото слънчевите лъчи са по-интензивни. Има няколко вида пигментни петна, като най-често срещани са:

Лесни рецепти за заличаването на пигментни петна
Лесни рецепти за заличаването на пигментни петна

1. Слънчеви (старчески) петна – в повечето случаи те се появяват при хората с по-светла кожа, които са излагали тялото си дълго време на слънце. Петната се появяват най-често по лицето, ръцете, краката, деколтето и раменете.

2. Мелазма – тези пигментни петна най-често се появяват по челото, около устните или по скулите на бременните жени. Появата им е характерна и при пиене на лекарства, противозачатъчни или използването на неподходяща козметика.

За успешното заличаване на пигменти петна използвайте следните рецепти:

1. Магданоз, лимон и вода за заличаване на пигментни петна – наситнете 30 грама пресен магданоз и го залейте с 200 милилитра вода. Варете отварата на котлона за 15 минутки. Оставете на страна, за да се охлади и после прецедете. При бавете към нея прясно изцеден сок от 1 лимон. Напоете памучен тампон в отварата и намажете засегнатите зони. Прилагайте метода до постигането на желания ефект.

2. Лук за заличаване на пигментни петна – настържете глава лук на ситно ренде и после изцедете сока през марля. Към него добавете същото количество вода, като бъркате непрекъснато. В течността потапяте памучно тампонче и намазвате пигментните петна по 3-4 пъти на ден.

3. Сок от ягоди за заличаване на пигментни петна – изцежда се сока от пресните плодове и в него се потапя марля. Тя се поставя върху засегнатите зони за 10 минутки. След процедурата измивате лицето с хладка, дори студена вода. Метода се използва през ден, като не бива да продължава повече от 30 процедури.

4. Восък, мед и бадемово масло за заличаване на пигментни петна – смесете в съд 70 грама мед, 50 грама восък и 20 грама бадемово масло. Разтопете продуктите на водна баня. От получилата се смес се нанасяна на тънък слой върху засегнатите зони. Маската се измива след 30 минутки с хладка вода. Процедурата се прави 1 път дневно, до постигане на желания ефект.

Сок от ягоди или лук за заличаване на пигментни петна
Оценете статията
loading...Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.