Шуслерови соли и техните ползи за здраветоИма няколко вида шуслерови соли, като всеки от тях носи различни ползи за здравето на човек.

Нека уточним, какво точно са шуслеровите соли, преди да започнем да говорим, колко полезни са те за здравословното ни състояние. Шуслеровите соли са хемеопатичен продукт, който е предназнечен за лечение. Те са напълно безвредни и могат да се приемат от малките деца и от възрастни хора. Те се пият преди хранене, като могат да се приемат и ако прилагате друго лечение на дадено заболяване.

Шуслерови соли за лечение и здраве
Шуслерови соли за лечение и здраве

Доктор Шюслер смята, че организма се нуждае от 12 вида минерални соли, за да бъде в добро здраве. Всяка от солите отговаря за правилното функциониране на различните органи. А самият организъм сам ни сигнализира от какво има нужда, стига да можем правилно да разчетем сигналите му. Шуслеровите соли могат да ни помогнат, като след приема им се възстановява здравословното състояние на човек.

Ето и всичките 12 шуслерови соли, които ще ни помогнат да възстановим здравословното си състояние, без да си вредим:

1. Калциев флуорид – да, калцият е полезен за костите. Когато приемате този вид шуслерови соли, вие правите кожата си по еластична и зареждате цялото тяло с енергията, нужна му да се справи с предизвикателствата на новия ден. Солите от този вид са полезни за зъбите и са незаменимо средство при борба с целулита, стриите и бръчките по лицето.

2. Калциев фолсфат – този вид шуслерови соли се грижи за възпроизводството на клетките в организма и подпомага на храносмилателната система да извършва функциите си максимално добре. Калциевият фолсфат е препоръчван за прием от хора, които са засегнати от ревматъзъм. В случай, че наскоро сте счупили част на тялото си също е добре да пиете от този тип соли. Те ще стимулират зарастването на костта.

3. Железен фосфат – този тип соли спомага за преноса на кислород. Много са ефикасни за бързото лечение на настинка, грип, анемия и слънчеви изгаряния.

4. Калиев хлорид – тук тези соли следят зорко колко вода се е отделила от организма. Лекуват силното главоболие, бронхита и паренето при цистита.

5. Калиев фосфат – те се пият, за намаляване на апетита. Но същевременно с това спомагат за избавянето от налегналата ви умора. Тези соли се пият за побеждаването на стреса, слабата памет и мъчителното безсъние.

6. Калиев сулфат – пийте ги, ако ноктите ви се чупят много лесно или се потите обилно. Препоръчват се за прием, след прекарано тежко заболяване или операция.

7. Магнезиев фосфат – пиете ли този соли ще спите спокойно през цялата нощ. Те се препоръчват за облекчаване на болки в стомаха, спазми, кашлица и мигрена.

8. Натриев хлорид – това всъщност е солта, която се използва за готвене. Тя спомага за регулиране на всички течности в организма на човек. Солите от този тип да се пият от хора, които имат сенна хрема, задържат течности или им сълзят очите често.

9. Натриев фосфат – Пийте тези соли, ако постоянно ви гони глад или имате силни болки в стомаха. Натриевият фосфат се грижи за ускоряването на метаболизма.

10. Натриев сулфат – подходящи шуслерови соли за детоксикация на човешкия организъм. Имайте в предвид, че те имат разхлабващо действие, което е полезно за пречистване на червата.

11. Силициев двуокис – този вид заздравява ноктите и помага на кожата да възвърне своята еластичност. Много подходящи шуслерови соли за забавяне на стареенето.

12. Калциев сулфат – приемат за пречистване на кръвта. Спомагат за лечението на циреи, изгаряния и акне.

Храните, от които можете да си набавите шуслеровите соли без прием на таблетки са: патешко месо, прясно мляко, гъби, ориз, спанак, ядки, сусам, риба, чесън, банан, ябълка, яйца, целина, прясно мляко, копър и кафяв ориз.
Изберете шуслерови соли за пиене, които са хомеопатичен продукт и не вредят на организма, а само му помагат да бъде здрав.

Шуслерови соли и техните ползи за здравето
4.6 (92%) 5 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.