Подсилете организма след инфарктСлед прекаран инфаркт организма определено има нужда от подсилване и затова ние ще ви предложим няколко билкови отвари.

Инфаркта се нарича още сърдечен удар, който настъпва внезапно, след промяната на сърдечната дейност. Заболяването се характеризира с много силни болки в гърдите, обилно потене, гадене, повръщане, слабост на тялото и често със загуба на съзнание.

Възстановяване след инфаркт
Възстановяване след инфаркт

Хората, които попадат в рисковата група на застрашените от инфаркт са диабетиците и пушачите. Хиперхолестеролемията, артериалната хипертония, големият стрес и наследствената обремененост, напредналата възраст, затлъстяването на населението, хронична бъбречна недостатъчност, сърдечни заболявания, отоците под очите, световъртежа, злоупотребата с алкохола, високи кръвни нива на определени липиди също са фактори, които застрашават здравето ви.

Първоначалните симптоми на инфаркта се проявяват само няколко минути преди неговото настъпване. Засегнатият започва да чувства непоносима болка в гърдите, задух, сърцебиене, гадене и отпадналост. Проучванията сочат, че по-големият процент от засегнатите са получили инфаркт рано сутринта, точно когато стават от сън.

За да възстановите организма си, след прекаран инфаркт, можете да използвате рецепти от народната медицина, които ще ви представим в следващите редове.

1. Белени бадеми за възстановяване на силите след прекаран инфаркт- взимате чаена чаша белени бадеми и ги смилате. 3 лимона заедно с корите също се смилат и се добавят към бадемите. Остава да смелите и прибавите един стрък от билката индрише. Към тази смес се добавя 1 килограм мед и 1/2 чаена лъжичка тинктура от билката валериана. Добавят се още тинктура от глог и мента, по 1/2 чаена лъжичка от всяка. Добавя се и щипка камфор. Разбърква се хубаво и се съхранява в хладилника. Приема се 3 пъти на ден по 1 супена лъжица от домашно приготвения лек.

2. Листа от гулия за възстановяване на силите след инфаркт – трябват ви листа от билката, които ще нарежете на дребно. С 1/2 литър гореща вода се заливат 2 супени лъжици от билката. Отварата се оставя за престой от една нощ, а после се прецежда. Приема се 4 пъти дневно преди консумирането на храна.

3. Смес от кисело мляко, мед и пектин за възстановяване на силите след прекаран инфаркт- в купа сипвате 150 грама кисело мляко. Към него прибавяте 1 супена лъжица пчелен мед и още толкова пектин на прах. Сместа се оставя за престой от 15 минутки, за да може да набухне. Консумира се сутрин и вечер, преди хранене. Тази смес се препоръчва и за консумация от хората, които страдат от атеросклероза.

loading...Добавете коментар