Латинка – чудотворен лек при ревматизъм и високо кръвноЛистата на красивата латинка са един чудотворен лек при ревматизъм и високо кръвно налягане.

Латинката краси почти всеки двор с цветовете си от юни до септември, но за жалост нейните лечебни свойства са доста позабравени. Лечебните действия на билката не са никак малко. Тя притежава мощно противокашлично, пикочогонно, антисептично и антиревматично действие. В билката има голямо съдържание на тропеолин, който полезен за сърцето. Листата на цветето са богати на флавоноиди, а в красивите му цветове има антоциани и каротеноиди. В семената на билката има вещество наречено изотиоцианат. Цялото растение е богато на така ценните минерали фосфор, йод и калий. В него се съдържат и витамините В2, В1 и А. Много подходящо е за лечение на грип и настинки, защото притежава растителни антибиотици.

Чудотворен лек при ревматизъм от латинка
Чудотворен лек при ревматизъм от латинка

В миналото латинката е било едно от най-често използваните „лекарства“ за облекчаването на симптомите при менопауза. Нашите баби и дядовци са използвали семената на тази билка за лечението на импотентност. Отварата се приготвяла от чаена лъжичка счукани семена, които се заливали с гореща вода. Оставяли еликсира да престои около 2 часа на топло. Готовата настойка изпивали вечерно време.

Лек при ревматизъм от латинка се приготвя по следната рецепта: наберете от градината свежи цветове на латинка – 20 грама. Сложете ги в стъклен съд и ги залейте с 300 милилитра домашна ракия (може да използвате и спирт, който се закупува от аптеката). Затваряте съда с марля и го изложете за 40 дни на пряко слънце. Домашният лек при ревматизъм е готов и с него се намазва болезнената зона.

Друг домашен лек при ревматизъм, който можете да си направите в домашни условия с латинка е: наберете свежи цветове – 150 на брой и ги потопете в 500 милилитра газ. До 2-3 дена те ще се стопят и настойката ще е готова за намазване на болезнените зони.

Като лек за високо кръвно се използват пресните листа на латинката. 2 листа се сдъвкват сутрин на гладен стомах. На втория ден не хапвайте листа. На третия ден отново консумирайте 2 пресни листа. На 4-я ден се почива, а на 5 се похапват. Лечението продължава точно 5 дена, през които обаче задължително трябва да мерите кръвното периодично, за да не падне то много рязко.

Латинката може да е позабравена билка, но е време отново да започнем да я използваме за лечение, защото нейната сила е уникална. Рецептите с нея са лесни, но много ефективни.

Приложете този лек при ревматизъм и облекчете болката почти мигновено. Хапнете няколко пресни листа от латинка и понижете кръвното.

loading...Добавете коментар