Малко хитринки за бързо отстраняване на херпесНародната медицина ви предлага малко хитринки за бързо отстраняване на херпес от устата, които са лесни и много ефикасни.

Херпесът е най-често срещаната форма на инфекция и представлява вирусно заболяване. Той има няколко категоризации, но тази, която най-често засяга хората е устния херпес, който изглежда, като малки мехурчета. Херпеса не само нарушава естетическата ни красота, но и доста болезнен. Ако не го лекувате той най-вероятно Ще изчезне сам с изминаването на 2 седмици. Все пак вие не сте длъжни да го търпите толкова време, защото боли и ви грози, а и е заразен.

Отстраняване на херпес
Отстраняване на херпес

Херпес може да се пови върху устните ви при уплаха, заради слаба имунна система, силен стрес и тревожност. За появата на херпеса ще усетите, защото мястото започва да тупти леко, кожата става много чувствителна, а понякога има и болка. Когато той започне да излиза на мястото се образуват мехури, които са пълни с вода, а след тяхното спукване се образува кора на засегнатото място.

Колкото по-бързо реагирате, толкова по-лесно ще е отстраняването на херпес още в начален стадии. Веднага щом усетите тубтенето, слабата болка и зачервяването приложете една от рецептите, които ще ви предложим.

1. Отстраняване на херпес с обикновена готварска сол – този метод е много полезен, ако причината за появата на херпес е преохлаждане на организма. Единственото, което се иска от вас е да слагате по малко сол на засегнатото място. Добре е да прилагате това лечение по 5-6 пъти дневно, за да сте сигурни, че херпеса ще изчезне от устните ви за няколко дни.

2. Отстраняване на херпес с чесън – обелете малка скилидка чесън и я разрежете на 2 части. С вътрешната страна (там където сте я разрязали) намазвайте добре херпеса. Можете да използвате за намазване и пресен чеснов сос. Процедурата по отстраняване на херпес се прави преди да си легнете. След намазването с чесън можете спокойно да намажете мястото и с малко количество мед.

3. Смес за отстраняването на херпес – в съд смесете 2 скилидки чесън, които са настъргани на ренде, 2 супени лъжици йогурт, по една чаена лъжичка от меда, разтворимо кафе и пшенично брашно. Всичко се бърка и после се взема малка част от получилата смес, която се налага върху херпеса. След изсъхването и се отстранява и може да се наложи нова.

4.Отстраняване на херпес със сода за хляб – на котлона в съд се излива 1/2 чаша вода и след нейното кипване се добавя супена лъжица сода. Веднага след това се премахва от огъня. Напоете малко памучно тампонче в получената течност и го поставете върху херпеса. След изстиването на напоеното памуче го намокрете отново и върнете върху засегнатото място. Изминат ли 2 часа след последното налагане можете да приложите метода отново.

Това са едни от добрите и ефикасни рецепти за отстраняване на херпес. Приложете ги и се радвайте на меки и гладки устни през цялото време.

5. Масло от чаено дърво също е идеален вариант за премахване на херпес. То притежава мощни противовъзпалителни и антивирусни свойства.
Разредете чаено масло с вода в съотношение едно към три и с помощта на тампон намажете неколкократно засегнатия участък.
Прилагайки тази рецепта ще се избавите напълно от херпеса само в рамките на няколко дни.

6. Кислородната вода също е вариант за лечение на херпес.
Тя е естествен дезинфектант, който унищожава успешно бактериите, причиняващи неприятните и болезнени мехурчета по устните.
Достатъчно е да потопите памучно тампонче в 3%-ов разтвор кислородна вода и да нанесете върху херпеса.
Оставете го за няколко минути върху кожата, след което забършете с влажна салфетка и подсушете.
Лечебната процедура се повтаря 3-4 пъти на ден.
Само след два-три дни ще останете изненадани от резултата.

7. Домашна ракия – можете да я използвате без никакви притеснения. Отново нанасяте върху засегнатото място с помощта на памучен тампон и ще стопирате процеса.
Трябва да повтаряте тази процедура по няколко пъти на ден до пълното заличаване на херпеса.

8. Ледът също върши чудеса за отстраняване на херпеса.
Само с няколко компреса с лед можете да облекчите значително болката. Ледът ще ви помогне да се избавите от подуването и зачервяването, което причинява херпесът.
Освен това ще ви помогне да възпрепятствате вируса.

Малко хитринки за бързо отстраняване на херпес
4.2 (84.52%) 31 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.