Всеки цвят на лицето сочи различно заболяванеЖълтият, червения или кафявия цвят на лицето подсказват, че него в организма не е наред.

Ако по лицето ви има бели петна, пребледняло е или е променило своя цвят значи нещо в здравето ви куца. Всяка промяна в цвета на кожата на лицето сигнализира кой от органите не е наред. Стига да знаете, какво ви подсказва този симптом, вие може да „хванете“ заболяването навреме и да излекувате много по-бързо.

Заболяванията причиняват промяна в характерния цвят на лицето
Заболяванията причиняват промяна в характерния цвят на лицето

Ето и за какво ни сигнализира организма щом предизвиква промяна в цвета на лицето:

1. Ако по бузите ви се появят бели петна, а кожата ви придобие бледожълт цвят това е знак за ежедневно пренатоварване комбинирано с невроза. Научният термин за това заболяване е астеноневротичен синдром. Другата причина за появата на белите петна по лицето ви е заболяването наречено вегетосъдова дистония. Заболяването не е толкова опасно, колкото звучи, но причинява доста неприятни симптоми, като например пресъхване на устата, притъмняване пред очите, къркорене на червата, бърза умора и други. При това състояние е препоръчително да потърсите помощта на невропатолог.

2. Ако лицето ви избледнее, то ви подсказва за заболяването анемия. При него не само лицето променя цвета си, а и клепачите и вътрешната част на устните избледняват. Добре е да потърсите помощта на хематолог.

3. При проблеми със сърдечно-съдовата система лицето придобива червен цвят. Кардиологът е специалиста, който трябва да потърсите в тази ситуация.

4. При заболявания на белите дробове цвета на лицето става бледо син. Най-често сивият цвят се появява върху устните, челото и бузите. Специалиста, който е добре да посетите се нарича пулмолог.

Червен цвят на лицето
Червен цвят на лицето

5. За възпаление на жлъчката или черният дроб предупреждава жълтия цвят на лицето. Специалиста, който трябва задължително да ви прегледа е хепатолог.

6. Заболяванията на пикочния мехур и бъбреците предизвикват покафеняване на лицето. Лекарят, който може да ви помогне при тези заболявания е уролога.

7. Зеленият цвят на лицето подсказва за проблеми с жлъчката, цироза или рак. Задължително посетете гастроентеролог, за да ви бъде поставена точната диагноза.

Ето как промяната на цвета на лицето може да ви подскаже, с кое заболяване „си имате работа“. Не подценявайте този симптом, веднага щом забележите промяна в цвета на лицето потърсете специалист.

loading...Добавете коментар