Ефективен домашен спрей срещу слънчево изгарянеЗабравете за скъпите мазила, които се предлагат на пазара и си направете сами един много лесен и ефективен домашен лек срещу слънчево изгаряне.

Летните жеги настъпиха и вие търсите нещо за охлаждане на кожата, което да не е пълно с вредни химикали? Можем да ви помогнем, като ви представим тази лесна рецепта за домашно приготвен спрей срещу слънчево изгаряне.

Домашен спрей срещу слънчево изгаряне
Домашен спрей срещу слънчево изгаряне

Все пак трябва да споменем, че рецептата за спрея не е най-подходящото средство, което да използвате, като слънцезащитен крем. Той се употребява за разхлаждането на кожата, след излагането и на жаркото слънце през целия ден. Съставките, които са включени в него имат противовъзпалителни и успокояващи свойства, които охлаждат. В домашният спрей за тяло се включват съставките алое, етерични масла и хамамелис.

Алоето е растението, което е дарено с противовъзпалителни свойства и оказва благоприятно влияние върху кожата.

Дестилираната отвара от хамамелис, която ще добавим в спрея има силата да предотвратява подуването и да успокоява кожата. Капките от етеричното масло придават приятен аромат на домашния спрей против слънчево изгаряне и също охлаждат кожата.

Ето и съставките и тяхното точно количество, което трябва да смесите за спрея си против слънчево изгаряне:

1. Вода – 50 милилитра

2. Сок от алое – 25 милилитра (може да се намери във всяка билкова аптека)

3. Дестилирана вода от хамамелис – 25 милилитра (също се предлага в билковите аптечни мрежи)

4. Ментово етерично масло – 5 капки ( можете да го замените и с евкалипт. По желание можете да смесите и от двете масла, но спазвайте дозата на капките, които се добавят.)

Приготвянето на спря против слънчево изгаряне отнема няколко минути, защото от вас се иска само да смесите съставките и да ги разбъркате. После получената течност се изсипва в шише с пулверизатор. Преди употребата на спрея е добре да разклащате бутилката. Впръсква се върху кожата когато ви стане много горещо, за да се охладите.

Домашния спрей срещу слънчево изгаряне може да се използва в продължение на 2 месеца стига да е съхранявано в хладилника.

Преди да използвате този домашен спрей за охлаждане на кожата е добре да се консултирате с вашия лекар. Не прилагайте, ако имате алергия към някоя от вложените съставки. Препоръчване да не се използва и от бременни жени.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.