Неустоимо домашно червило за всеки вкусДа си направите домашно червило ще е предизвикателство за вас, така че опитайте и се радвайте на постигнатите резултати. 

Красотата на една жена никога няма да излезе от мода, затова тя винаги трябва да се грижи подобаващо за външния си вид. Естествено не всичко зависи от „външната обвивка“, но съгласете се, че по нея ни посрещат и колкото по-добре изглеждаме, толкова по-добре ще ни приемат на първо четене.

Лесна рецепта за домашно червило
Лесна рецепта за домашно червило

Най-предпочитаният козметичен продукт, който се използва ежедневно от дамите е червилото. Има много разнообразни нюанси, които се предлагат на пазара на достъпни цени. Все пак, ако искате да опитате нещо ново, можете да си направите червило сами у дома, без да влагате много усилия.

Мили дами, рецептата е простичка и достъпна, експериментирайте и бъдете неустоими със собствени усилия.
Стига толкова приказки, дойде време да представим рецептата за направата на домашно червило от червено цвекло:

Нужните продукти за домашно червило са:

1. Прясно изцеден сок от цвекло

2. Пчелен восък – 1/4 чаена чаша

3. Сусамово масло – 2 супени лъжици

4. Рициново масло – 1/4 чаена чаша

Сок от цвекло за направата на домашно червило
Сок от цвекло за направата на домашно червило

Начина на приготвяне на домашно червило е следния: нужен ви е съд с двойно дъно, защото в него ще изсипете количеството пчелен восък и ще го разстопите на слаб огън. После съдът се сваля от котлона и се добавят количеството рициново и сусамово масло. Накрая идва реда да сложим и сока от цвеклото. От него ще добавяте по-малко, като едновременно с това разбърквате леко с дървена лъжица. Ще спрете да наливате от червения сок, когато решите, че сте получили най-подходящия за вас цвят. Можете да експериментирате, като добавяте различно количество сок от цвекло, за да се сдобиете с много нюанси на цвета.

Съхранението на приготвеното домашно червило от червено цвекло може да става в малка стъклена кутийка. Червилото, което си приготвихте у дома е трайно, така няма да е нужно да го нанасяте на устните си на всеки час.

Към него можете спокойно да добавите и любимите си етерични масла, за да има то аромата, който обожавате.

loading...Добавете коментар