„Приятелят“ на рак на кожата е слънцетоЗнайте, че прекомерното излагане на жаркото слънце е основният и най-рисков фактор за развитието на коварното заболяване рак на кожата.

В слънчевите и горещи летни дни повечето от нас почиват на плажа и се препичат на слънце цял ден, което е прекрасно. Все пак, когато излагате красивата си кожа на силното слънце трябва да сте внимателни, защото риска от рак на кожата се увеличава с пъти. Когато се препичате на слънце, независимо дали е на плажа, на басейн или в двора, задължително трябва да вземете мерки. Шапката и защитните слънчеви очила са едни от атрибутите, които вършат перфектна работа, но само те няма да ви предпазят. Винаги когато излагате красивата си кожа на показ през жаркото слънце се мажете с защитните кремове, така риска от коварното заболяване ще бъде намален.

Как да се предпазим от рак на кожата
Как да се предпазим от рак на кожата

Пазете се от силното слънце, защото ракът на кожата е най-разпространения. Това заболяване може да засегне клетките от всеки слой на кожата. Коварният рака на кожата бива два вида. Единият вид наречен меланом, а той е злокачествен. Другият вид е немеланомен, който е доброкачествен и след правилно лечение заболяването е победено.

Има хора, които са по-податливи към развитието на рак на кожата и те са:

1. Тези с по-блед и светъл цвят на кожата.

2. Хора, които често се излагат на преките слънчеви лъчи без предпазни мерки (например тези, които работят всеки ден на открито, под слънцето).

3. Тези, които имат повече бенки и лунички по тялото.

4. И да не забравяме, че по-податливи отново са хора, които вече веднъж са се преборили с тежкото заболяване.

Защитете се от рак на кожата, като вземете лесни, но за сметка на това много ефикасни мерки, които няма да позволят на заболяването да ви покоси.

Това може да ви спаси от рак на кожата:

1. Не „показвайте“ тялото си на силните слънчеви лъчи от 11 до 15 часа, защото тогава е най-силно.

2. Предпазните козметични средства предлагани на пазара са многобройни. Винаги преди да излезете намазвайте тялото си с едно от тях. Няма значение дали сте на почивка или работите, защитете кожата си максимално от коварната болест.

3. Опитайте се да не стоите повече от 50 минути на парещото слънце. Скрийте се за малко под сянката и после отново се изложете на неговите лъчи.

4. Ако сте на почивка на плажа или басейна се мажете със слънчезащитните кремове след всяко излизане от морето, реката или басейна. Не всеки лосион е водоустойчив.

5. Профилактичните прегледи поне веднъж в годината са препоръчителни. Така ще сте спокойни, че всичко е наред.

Не забравяйте, че лечението на рак на кожата е много сложен и дълъг процес, така че направете всичко възможно, за да не се разболеете. Мерките, които е добре да спазвате са доста лесни, така, че не позволявайте на заболяването да ви покоси.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.