Британски учени откриха лек за остеопороза



Някои храни са естествен лек за остеопороза

Група британски учени откриха лек за остеопороза.

Оказва се, някои храни са отличен лек за остеопороза.
Резултатите от проведено преди няколко месеца изследване сочат, че калиевите соли намаляват значително резорбцията на костна маса, водеща до отслабване на костната здравина, превръщайки ги в лесно чупливи, пише „Индипендънт”.
Тези соли оказват благотворно влияние върху костите като подпомагат лечението на остеопороза, което е изключително трудно.

Някои храни са естествен лек за остеопороза
Някои храни са естествен лек за остеопороза

Калиевите соли се съдържат в солидни количества в плодовете и зеленчуците. Така учените стигнали до извода, че консумацията на банани, картофи и домати са естествен лек за остеопороза.
Тези продукти ще задържат костите ви здрави за по-дълго време като междувременно намалят количествата на киселината и калция, отделяни с урината.
На практика това означава, че ще запазите костните минерали, тъй като излишната киселина в организма ще бъде неутрализирана.

Ръководителят на екипа от учени стигнали до този извод Хелън Ламбърт твърди, че до голяма степен вина за появата на остеопороза носи неправилното хранене.
Хората от западните страни наблягат на прекомерен прием на белтъчини, което води до сериозно отслабване на костите.
Всъщност остеопорозата представлява разграждане на костната маса с по-бързи темпове, отколкото може да се възстанови с естествените си темпове.

Природната аптека също се е погрижила за ефикасни лекове за остеопороза. Женшенът и джинджифилът вършат чудеса при наличието на това коварно заболяване.
Това, което се иска от вас е да приемате по 500 мг. ежедневно от една от двете билки, пише pik.bg.

loading...



Добавете коментар