Уникална и лесна рецепта за пречистване на кръвтаПоне 2 пъти в година е добре да използваме познатата рецепта от народната медицина с магданоз, сода и лимон за пречистване на кръвта, за да сме здрави.

Редовното пречистване на кръвта играе важна роля за цялостното ни добро здраве, защото тя изпълнява важна защитна и транспортна дейност в организма. Всъщност кръвта е непрозрачна, червена на цвят течност с характерен мирис и много слабо солен вкус. В организма тя се грижи за транспортирането на хранителните вещества и кислорода до всички клетки и тъкани.Защитната и функция се изразява в обезвреждането на чуждите тела попаднали в организма, като например токсините и патогенните микроорганизми.

Отвара за пречистване на кръвта
Отвара за пречистване на кръвта

Големият стрес и напрежението, под което живеем днес оказва влияние на хората и много често те имат проблеми с кръвообращението. За да го подобрите и не е нужно да приемате лекарства, а просто да използвате рецептата от народната медицина за пречистване на кръвта, която ще ви представим днес.

Тя е достъпна за всеки и се приготвя много лесно, но малко по-бавничко, затова ще е нужно да си отделите няколко часа. Продуктите, които ще се използват за направата на отвара за пречистване на кръвта са:

1. Лимони – 1 килограм

2. Магданоз – 6 връзки

3. Сода бикарбонат – 1 пакетче

4. Вода – 3 литра

Начина на приготвяне на отварата за пречистване на кръвта е следния:

Измийте всичките лимони със студена вода. После ги поставете в съд и ги залейте с топла вода, колкото да се покрият. Към тях добавете пакетчето със сода за хляб и ги оставете да киснат така за 60 минути. През това време може да се заемете с накълцването на магданоза на малки парченца (използват се целите стръкове, не се премахват дръжките на билката). След изминаване на престоя на накисване лимоните се изваждат и също се нарязват на парченца с малки размери. Кората не се отстранява, лимоните се режат заедно с нея.

Сложете нарязаните лимони и наситнения магданоз в голям съд и към тях добавете 3 литра вода. Всичко това се слага на котлона и се вари на много слаб огън. Всички вложени съставки в отварата трябва да омекнат, а това става за около 2 часа, 2 1/2. Готовата отвара се прецежда. След варенето от нея остава приблизително 1,5 литра.

Отварата за пречистване на кръвта се пие всяка сутрин, задължително на гладен стомах, по 100 милилитра. Тя ще ви стигне за 15 дена, в случай, че не пропускате приема и.

Препоръчваме да не прекъсвате метода за пречистване на кръвта с магданоз, сода и лимони, защото ефекта няма да бъде максимално добър, а вие се стремите към цветущо здраве.

Друга също толкова лесна рецепта за пречистване на кръвта е тази с лук и лимони.
Консумацията на тези два продукта заедно или поотделно облекчава значително състоянието при редица здравословни проблеми като кашлица, бактериални инфекции, настинка и разбира се служи за пречистване на кръвта.

За приготвянето на чудодейната рецепта за пречистване на кръвта, която е заимствана от тибетските монаси, са ви необходими следните продукти:
1 килограм лимони
300 гр. лук

Нарежете продуктите на ситно, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с литър и половина вода. Оставете сместа на котлона да поври 15 минути.
Получената енергизираща напитка трябва да се пие всяка сутрин по една чаена чаша на празен стомах. Когато изчерпате количеството си направете отново. За да е наистина ефикасна, курсът на прием на еликсира трябва да продължи 25 дни.
След това направете 10-дневна почивка и отново повторете приема на отварата.

Освен, че е изключително ефикасна за засилване на имунната система, тази чудодейна отвара подобрява функцията на отделните системи в човешкия организъм и подпомага процеса на пречистване на кръвта.

Веднъж пречистили организма си от токсините, със сигурност ще го предпазите от появата на артрит, инфаркт, сърдечен удар и редица болести на дихателната система.
Отварата ще окаже благотворно влияние и върху здравето на очите и отделителната ви система.

Наистина си струва да опитате, тъй като тази отвара ще свърши много чудеса за организма ви.

loading...5 коментара по “Уникална и лесна рецепта за пречистване на кръвта

  1. Кората на лимоните, ако не са био, се обработва и с доста вредни химикали – такова пречистване ще си направим на организма …

  2. След като се киснат лимоните със содата след това тази сода изхвърля ли се ?

Добавете коментар