Лекове при отоци в глезенитеПроблемът отоци в глезените може да бъде лесно решен, освен ако не е свързан със сериозен здравословен проблем

Ако и вие страдате от отоци в глезените, първото нещо, което трябва да направите е да изключите всякаква възможност за сериозен здравословен проблем като бъбречна или сърдечна недостатъчност.

В такива случаи е най-добре да посетите специалист.
Ако обаче прегледите и резултатите от изследванията изключват сериозен здравословен проблем, това далеч не означава, че трябва да пренебрегнете наличието на отоци в глезените.
Трябва да сте наясно, че някои медикаменти като тези, които се изписват при високо кръвно, както и хормоналната контрацепция, също могат да доведат до отоци в глезените.

Проблемът отоци в глезените може да бъде лесно решен, освен ако не е свързан със сериозен здравословен проблем
Проблемът отоци в глезените може да бъде лесно решен, освен ако не е свързан със сериозен здравословен проблем

Съществуват много начини, с които да намалите отоците в глезените и един от тях е да се уверите, че приемате достатъчно количество вода, която е около 2 литра за възрастен човек.
Не се учудвайте, защото, ако тялото ви е дехидратирано, тогава то започва да трупа течности в тъканите и в повечето случаи около глезените.

Използвайте моментите, когато сте в почивка да повдигнете краката на височина 15 см. върху нивото на сърцето.
По този начин ще подобрите циркулацията на кръвта и ще спомогнете премахването на цялата допълнителна течност, която се е събрала в тъканите.
За да ускорите намаляването на отоци в глезените можете да приемате и билков чай от коприва, хвощ или семена от пащърнак.
Те са изключително полезни, но трябва да сте наясно как да си приготвите инфузията правилно.
Копривата и хвоща можете да си ги купите и като готов чай в пакетчета.
За чаят от пащърнак запарете ½ ч.л. семена от пащърнак в 200 мл. гореща вода за 10 минути. Приемайте чая три пъти дневно.

Компресните чорапи, намаляването на теглото, упражненията и масажа, също вършат много добра работа за справяне с проблема, пише ezine.bg.

Лекове при отоци в глезените
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.