Симптомите, алармиращи за болни бъбреци



Често пъти симптомите алармиращи за болни бъбреци остават неразпознати

Често пъти в забързаното си ежедневие пренебрегваме симптомите, алармиращи за болни бъбреци, а и не само тях.

Част от симптомите, които ни дават сигнал, че страдаме от болни бъбреци, са лесно разпознаваеми, докато други – не чак толкова.
Може би дори не сте допускали, че някой от тези симптоми може да алармира, че страдате от болни бъбреци.

Всички сме наясно, че тези органи играят важна роля във функциите на човешкото тяло. Бъбреците не само филтрират кръвта ни като я избавят от отпадни продукти, а носят отговорност за баланса на нивото на електролитите в организма, контролират кръвното налягане и стимулират производството на червени кръвни клетки.

Отначало може и да не съумеете да разпознаете симптомите, които говорят, че имате болни бъбреци, тъй като в нередки случаи бъбречната недостатъчност може да бъде асимптоматична.
Първият признак, който говори за проблем с бъбреците е невъзможността да бъдат регулирани електролитните баланси, за да се изчисти тялото ни от отпадните продукти.
Този признак се изразява в летаргия, генерализиран оток, слабост и задух.

Заради промяната на метаболизма на кислород и ензимите, се стига до органна недостатъчност, както и до доста сериозни нарушения на ритъма на сърдечната дейност.
Високото ниво на урея в кръвта може да окаже пагубно влияние върху немалка част от органите като се започне от мозъка, преминем през сърдечната лигавица и се стигне до намаляване на мускулната функция.

За болни бъбреци може да алармира и повишеното кръвно налягане, което пък на свой ред води до застойна сърдечна недостатъчност. За същия проблем говорят и болките в слабините и кръста, пише ezine.bg.

loading...



Добавете коментар