Народен лек при мазна коса



Природната аптека разполага с отличен лек при мазна коса

Лесно можете да се отървете от дискомфорта, който създава мазната коса.

Природната аптека разполага с отличен лек при мазна коса, който замества успешно всички химии, които ни се предлагат в аптеките.
От мазна коса страдат немалка част от представителките на нежния пол, а такъв вид коса създава усещането за дискомфорт, изглежда неподдържана дори и да е била измита предишния ден.

Природната аптека разполага с отличен лек при мазна коса
Природната аптека разполага с отличен лек при мазна коса

Ето няколко лесни стъпки, които са ефикасен лек при мазна коса:
– Винаги избирайте подходящите шампоани като четете много внимателно етикета. Най-добре е да избирате шампоани, които са с изцяло естествени съставки и не съдържат консерванти.
– Водата, с която миете косата си също е много важно. Не залагайте на горещата или много топла вода, а изплакнете косата си с хладка вода. Оставете шампоана да подейства 2-3 минути, след което го измийте, а балсамът втривайте само в краищата на косата.
– Ефикасен лек при мазна коса е използването на отвари от коприва или розмарин. След като измиете косата си с шампоана, полейте косата си с някой от тези отвари, след което нанесете балсама. Най-добър ефект ще има, ако комбинирате двете билки.
– Отварите от салвия, лайка и подбел също има отлично действие върху мазната коса.
– Лимоновият сок разреден в хладка вода също е ефикасно средство в борбата с този проблем. Измийте косата си с хладка вода, след като я облеете с лимоновия сок.
– Маска от един белтък, 1 ч.ч. кисело мляко и 1 ч.л. сода бикарбонат, веднъж седмично също ще ви помогне да се избавите от мазната коса. Остава се да действа 30-40 минути и се отмива, пише ezine.bg.

loading...



Добавете коментар