Ефективно премахване на зъбен камък в домашни условия



Природната аптека разполага с ефективни методи за премахване на зъбен камък

Природната аптека разполага с ефикасни рецепти и за премахване на зъбен камък у дома.

Заради неприятната тръпка по премахване на зъбния камък, мнозина избягват посещението на зъболекарския кабинет. Може би често сте се питали дали няма начин да направите сами тази процедура у дома.
Има разбира се, при това много лесен и ефикасен.

Природната аптека разполага с ефективни методи за премахване на зъбен камък
Природната аптека разполага с ефективни методи за премахване на зъбен камък

Разбира се не можем да кажем, че резултатът ще е по-добър, отколкото, ако ползвате професионални услуги, то все пак върши работа.
Ако поради някаква причина не ви допада посещението в лекарски кабинет за премахване на зъбен камък, то значи предложените от нас методи ще ви бъдат от полза.

За прилагането на първия метод за премахване на зъбен камък у дома ще ви трябват 30 гр. орехова кора и вода, колкото да я покрие.
Сместа се вари 15 мин. на слаб огън. След това в нея се потапя четката за зъби и започвате да търкате зъбите си в продължение на пет минути. Повтаряйте процедурата в продължение на една седмица, три пъти дневно.

Вторият метод за премахване на зъбен камък в домашни условия е като залеете 4 с.л. суров, белен слънчоглед и 4 с.л. цвят от липа с един литър вода. Сместа се вари в продължение на половин час и с получения разтвор се измива устата след всяко хранене.

В последната рецепта, която ще ви предложим присъства ябълковият оцет, който вероятно може да бъде открит във всяка кухня.
Веднъж седмично натривайте зъбите си с четка, напоена в оцета, след което веднага изплакнете. Имайте предвид, че този метод е много агресивен и можете да увредите емайла си, ако го прилагате твърде често, пише zajenata.bg.

Истината е, че съществуват множество природни средства, но от особена важност е да подберете най-правилното от тях.
Консумацията на някои храни също би могла да ви е от полза.
Става въпрос за ябълки, дини и пъпеши.
Изберете ги за десерт, особено в горещите летни месеци, в които има огромен избор на пазара.

Много е важно тези продукти да се консумират непосредствено след основното хранене, тъй като не само подпомагат естественото почистване на зъбите, а и предотвратяват образуването на зъбен камък.
Освен това ще решат и друг проблем – кървенето на венците.

За зимните месеци пък е много удобно натриването на зъбите с портокалова кора.
Процедурата се прави вечер преди лягане. Съдържащият се в цитрусовите плодове витамин С пречи на размножаването на бактерии, които водят до образуването на зъбен камък.

За тази цел можете да използвате домати или ягоди, които имат същия ефект.
Достатъчно е да ги нарежете на две половини и да обтриете с тях зъбите си. След това задължително ги изплакнете обилно с вода.
Накрая можете да ги намажете с разтвор на равни количества вода и сода бикарбонат.

Сдъвкването на една супена лъжица сусамово семе всеки ден, също е идеално природно средство срещу образуването на зъбен камък. Сдъвчете го добре, докато се превърне в каша и го изплюйте.
Сусамовото семе има способността не само да отстранява плаката по зъбите, а и да ги полира.

loading...



Добавете коментар