Лек при проблеми с щитовидната жлеза



Яйчените черупки са отлично средство за борба с проблеми с щитовидната жлеза

Този ефикасен лек при проблеми с щитовидната жлеза съдържа само естествени природни средства.

Този лек при проблеми с щитовидната жлеза е много лесен за изпълнение и наистина много ефикасен.
Вероятно всеки път, когато използвате яйца в кухнята, изхвърляте черупките в коша, без да се замислите за тяхната полезност.
Ако до днес сте ги изхвърляли с лека ръка в коша, то отсега нататък вероятно ще гледате на тях като на много ценен лек при проблеми с щитовидната жлеза.

Яйчените черупки са отлично средство за борба с проблеми с щитовидната жлеза
Яйчените черупки са отлично средство за борба с проблеми с щитовидната жлеза

Освен, че съдържащия се в яйчените черупки калций заздравява костната система и предпазва от появата на остеопороза, той нормализира работата на нервите и мускулите, насърчава добрия сън, регулира действието на сърдечносъдовата система, предотвратява кръвосъсирването и не на последно място е мощен съюзник при проблеми с щитовидната жлеза.

Калцият в организма ни е изчерпаем, а допълнителен принос за това има приема на кафе, алкохол, газирани напитки и засилената физическа активност.
Най-често от липса на калции страдат дамите в менопауза и бременните.
Този проблем не подминава и възрастните хора и страдащите от различни видове хранителни разстройства (без оглед на възрастта).
Яйчените черупки са един от най-добрите начини да си набавим необходимото за организма количество калций, тъй като съдържа 90% от него.

Експертите препоръчват приема на яйчени черупки не само при проблем с щитовидната жлеза, а и като средство за превенция срещу остеопороза, борба с високия холестерол и високото кръвно налягане и насърчава мозъка да увеличи производството на кръвни клетки.

Черупките от осем яйца се подсушават и смилат на прах, към тях се добавя сока на два лимона. Сместа се разбърква добре и престоява 3-4 дни в хладилника. След това към нея се добавя 1 литър домашна ракия и килограм мед.
Лечебната смес престоява една седмица, след което се приема четири пъти дневно преди хранене по 1 с.л., пише zajenata.bg.

Немските експерти са на мнение, че можете да избегнете операцията на щитовидната жлеза с помощта на подходящо хранене и прием на подходящи билки.

Храните, които затрудняват сериозно работата на щитовидната жлеза са млечните продукти и технологично преработените храни, в това число хлябът и пълнозърнестите храни.
Не трябва да забравяме за вредното действие на добавената сол и мазнини.

При наличието на хипофункция на щитовидната жлеза, е необходимо да й осигурим есенциалните селен, желязо, йод, мед, цинк и витамин Д. Това може да стане чрез приема на орехи, бразилски орех и разбира се излагане на слънчеви лъчи.

В случаите, в които не приемате достатъчно йод с храната, трябва да избягване и приема на кръстоцветни зеленчуци в суров вид като зелевата група, алабаш, ряпа и др.
Същото се отнася за спанака, соята и просото.

При все, че морските продукти са сочени за най-здравословната храна и често биват препоръчвани, в случаите, в които има проблеми с щитовидната жлеза е добре да се избягват поради високото съдържание на токсични метали и неорганичен натрий.

При повишени стойности на хормоните Т3 и Т4 (хипертиреоидизъм) е категорично забранена употребата на черен чай, кафе и други напитки, съдържащи кофеин, тъй като те водят до сърцебиене.
В такива случаи се препоръчва да се придържате към вегетарианското и природосъобразно хранене. Приемайте много зеленолистни и други плодове и зеленчуци, но изключете животинските храни, пише 24chasa.bg.

loading...



Добавете коментар