Сушени круши за лечение на простатитВкусните изсушени круши се използват за направа на отвара, която се използва за лечение на простатит.

Крушата е есенен плод богат на много минерали и витамини, затова е много подходяща при борбата с депресията, главоболието, безсънието, запека, гастрита и напрежението. Количеството на калий, фосфор, магнезий и калций правят плода изключително полезен за превенция и лечение на остеопороза и високо кръвно. Количеството фолиева киселина, бета каротин, витамин К и всички останали вещества, които съдържа крушата само спомагат за цветущото здраве на хората.

Лечение на простатит с отвара от круши
Лечение на простатит с отвара от круши

Всички плодове и зеленчуци консумирани в прясно или сушено състояние носят множество здравословни ползи. Сред плодовете, които се препоръчват за превенция на диабет, челни места заемат крушата и ябълката. Крушата се препоръчва за предпазване от това заболяване, защото е богата на флавоноиди, които действат благоприятно върху организма, като подобряват чувствителността на клетките към инсулина. Тя е лек, който повлиява положително на сърцето, като подобрява неговите функции. Крушата е плод, който засилва защитните сили на организма и го пази от заболявания. Освен всички тези ползи, тя благоприятства, като помага за изхвърлянето на токсините и тежките метали от организма.

Простатитът е заболяване, което предизвиква възпаление на простатата. То се изразява с неприятни симптоми, които са бърза умора, депресия, проблемно и понякога болезнено уриниране, сексуална дисфункция и други. Главните причини за развитието за заболяването са прекомерна натовареност в областта на простата или бактериална инфекция.

За лечение на простатит може да използвате круши, като за целта трябва да си приготвите тази домашна отвара – 1 чаена чаша изсушени круши се смилат и после към тях се добавя 500 милилитра вода, Отварата се слага на огъня и се вари на до пълното омекване на вкусния плод. След махането и от котлона се оставя настрана за престой от 4 часа. Пие се всеки ден по 4 пити, около чаена чаша. Положителните резултати от приема на отварата за лечение на простатит няма да се забавят, облекчение ще усетите на третия ден, но не го прекъсвайте. Колкото по-дълго пиете отвара от круши, толкова повече увеличавате риска да излекувате заболяването напълно.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.