Сушени круши за лечение на простатитВкусните изсушени круши се използват за направа на отвара, която се използва за лечение на простатит.

Крушата е есенен плод богат на много минерали и витамини, затова е много подходяща при борбата с депресията, главоболието, безсънието, запека, гастрита и напрежението. Количеството на калий, фосфор, магнезий и калций правят плода изключително полезен за превенция и лечение на остеопороза и високо кръвно. Количеството фолиева киселина, бета каротин, витамин К и всички останали вещества, които съдържа крушата само спомагат за цветущото здраве на хората.

Лечение на простатит с отвара от круши
Лечение на простатит с отвара от круши

Всички плодове и зеленчуци консумирани в прясно или сушено състояние носят множество здравословни ползи. Сред плодовете, които се препоръчват за превенция на диабет, челни места заемат крушата и ябълката. Крушата се препоръчва за предпазване от това заболяване, защото е богата на флавоноиди, които действат благоприятно върху организма, като подобряват чувствителността на клетките към инсулина. Тя е лек, който повлиява положително на сърцето, като подобрява неговите функции. Крушата е плод, който засилва защитните сили на организма и го пази от заболявания. Освен всички тези ползи, тя благоприятства, като помага за изхвърлянето на токсините и тежките метали от организма.

Простатитът е заболяване, което предизвиква възпаление на простатата. То се изразява с неприятни симптоми, които са бърза умора, депресия, проблемно и понякога болезнено уриниране, сексуална дисфункция и други. Главните причини за развитието за заболяването са прекомерна натовареност в областта на простата или бактериална инфекция.

За лечение на простатит може да използвате круши, като за целта трябва да си приготвите тази домашна отвара – 1 чаена чаша изсушени круши се смилат и после към тях се добавя 500 милилитра вода, Отварата се слага на огъня и се вари на до пълното омекване на вкусния плод. След махането и от котлона се оставя настрана за престой от 4 часа. Пие се всеки ден по 4 пити, около чаена чаша. Положителните резултати от приема на отварата за лечение на простатит няма да се забавят, облекчение ще усетите на третия ден, но не го прекъсвайте. Колкото по-дълго пиете отвара от круши, толкова повече увеличавате риска да излекувате заболяването напълно.

Сушени круши за лечение на простатит
Оценете статията
loading...Добавете коментар