Изгонете далеч досадната диария с тази рецепта



Неприятната диария може да бъде преборена, ако спазвате няколко лесни правила

До досадната диария се стига поради най-различни причини.

Във всички случаи обаче тя е способна да провали плановете ви не само за ден, а за няколко поредни дни.
За щастие обаче коварната диария може да бъде преборена с няколко простички правила, които подпомагат възстановяването на водно-солевия баланс в организма в резултат, на което се нормализира и работата на червата.

Неприятната диария може да бъде преборена, ако спазвате няколко лесни правила
Неприятната диария може да бъде преборена, ако спазвате няколко лесни правила

В никакъв случай храненето, което се препоръчва при наличието на диария не може да бъде определено като разнообразно, но пък е ефикасно и резултатите не закъсняват.
Най-добре е в случай на диария да наблегнете на варен ориз, към който обаче не трябва да бъде добавена мазнина, сол или каквито и да са подправки – само вода и ориз.
При нормални обстоятелства, изключително бедният на целулоза ориз ще ви доведе до главата запек, но в случая много ще ви помогне.
След като бурята, която бушува в червата ви започне да утихва, към менюто си може да включите и банани.

Трябва да знаете, че основното нещо, на което трябва да наблегнете при наличието на диария не е храната, а запазването на водно-солевия баланс. За целта трябва да наблегнете на напитките като най-подходящите са билков или черен чай, ябълков сок или чай от малинови листа.
Наблегнете на напитките, тъй като както е известно диарията води до обезводняване и сериозно неразположение на организма.
Трябва да приемате поне по 300-400 мл. течност на всеки 30 минути.
За възстановяването на водно-солевия баланс в организма ще ви помогне и разтворът от 500 мл. вода, към която сте добавили¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. сода и 2 с.л. мед. Би било добре в рамките на 24 часа да изпиете 1.5 л. от този разтвор, пише framar.bg.

loading...



Добавете коментар