Удачен домашен метод за избелване на зъби



Домашната паста за избелване на зъби включва само 3 съставки и се прилага много лесно за употреба. 

Често пренебрегваме услугите на стоматолозите, за да спестим някой лев, но това не бива да се отразява на устната ни хигиена. Ако по зъбите ви са се появили жълти петна и искате да възвърнете техния блясък можете да си приготвите домашна паста за зъби, която включва само малко пресен лимонов сок, кислородна вода и сода за хляб.

Този метод за избелване на зъби е много стар и доста ефикасен, а и ще ви спести страха, който всеки изпитва при сядането на зъболекарския стол.

Избелване на зъби у дома
Избелване на зъби у дома

Ето и как сами да си направите паста за зъби, която ще ги избели до блясък:

Необходимите съставки за домашната паста за избелване на зъби са:

1. Сода за хляб – 1/2 чаена лъжичка

2. Кислородна вода (водороден пероксид) – 15 капки

3. Прясно изцеден сок от лимон – 5 капки

Начина на приготвяна на домашната паста за избелване на зъби  – Взимате купичка и в нея смесвате трите съставки. Разбърквате ги добре, за да се омесят хубаво. Трябва да получите кашичка.

Начина на използване на домашната паста за зъби е много лесен. Вземете памучно тампонче и го натопете в готовата каша за избелване на зъбите. С него натърквайте хубаво венците и зъбите. Накрая изплакнете устата обилно с вода. Измивайте зъбите с тази домашна паста 2 пъти в седмицата, преди лягане.

Лимоновият сок, който добавихме в домашната паста за избелване на зъбите се грижи за свежестта в устата ви. Кислородната вода в рецептата се грижи за дезинфекцията и избелването на зъбите. Содата пък почиства зъбите от натрупалата се плака по тях.

С тази домашна паста за избелване на зъбите можете да избегнете стоматолога, стига да нямате други проблеми.

Вече няма да се притеснявате да се усмихвате. Зад усмивката ви ще се крият бели диаманти, които със сигурност ще искате да покажете на хората.

loading...



Добавете коментар