Чудотворната шипка на помощ при камъни в жлъчкатаЗа да стопите камъни в жлъчката ви трябва коренът на лечебната шипка, от който се приготвя мощна целебна отвара.

От камъни в жлъчката най-често страдат жени на възраст от 35 до 45 години. Най-честите причини за жлъчнокаменната болест са физическо и психическо натоварване, застоял начин на живот и други. Камъните могат да се образуват по цялото протежение на жлъчните пътища. Техният брой е различен, може да се е образувал само един или пък няколко. Формата и размера им също са много разнообразни. Камъните в жлъчката могат да са многоъгълни или сферични, като големината им варира от зърно на просо до ябълка.

Камъни в жлъчката се стопяват с отвара от корена на шипката
Камъни в жлъчката се стопяват с отвара от корена на шипката

Не е задължително да изпитвате дискомфорт или неразположение, ако имате камъни в жлъчката. При 50% от хората те са открити случайно, след ренгеново изследване или насрочена операция. Жлъчните кризи са характерни за това заболяване. Те настъпват най-вече при хранене с яйца, хайвер или тлъсти меса. Могат да се появят и след преяждане или приемането на студени или горещи течности. Вероятността от жлъчна криза при преумора също е много вероятна. Жлъчната криза предизвиква нетърпими болки в коремна област, гадене придружено с повръщане, втрисане, потене. В по-редки случаи се наблюдава и загуба на съзнание.

За да стопите камъните в жлъчката ви е нужен изсушен корен от билката шипка. Все кап не бива да забравяме, че не само корена на билката, но и нейните листа и плодове притежават целебна сила. В шипката се съдържа доста богат набор от витамини – К, А, Р, Е, и С. Също така тази билка изобилства и от минерали – калий, кобалт, желязо, молибден, калций, натрий, хрог, магнезий и фосфор. Всички тези полезни вещества, които съдържа шипката я правят един уникален лечител на доста заболявания, като бъбречни, чернодробни и сърдечни.

За направата на отвара се използва сушен корен от шипка. Можете да си изсушите лесно, като почистите коренището добре от пръста и после го измиете. Слагате го за сушене на сенчесто и проветриво място.

Рецептата за направата на чая, който стопява камъни в жлъчката е следната: счуквате изсушени корени от шипка и после от тях взимате 2 супени лъжици. Тях заливате с 1 чаена чаша вода. Варите отвара на слаб огън за 20 минути и после я прецеждате. Готовия чай се разделя на 3 и се пие сутрин, обед и вечер.

Самото лечение за стопяване на камъни в жлъчката продължава до пълното излекуване. Не спирайте щом облекчите болката, уверете се че от камъните не е останала следа, като посетите специалист.

При приемането на отварата не се наблюдават странични ефекти, но е добре да бъдете наблюдавани от специалист, когато я използвате за стопяване на жлъчните камъни.

Камъните в жлъчката са истинска бомба със закъснител. Специалистите са категорични, че дори наличието на песъчинки в жлъчния мехур може да доведе до опасни последствия.

Петте рискови фактора, които водят до камъни в жлъчката са пълнотата, възраст над 40 години, жена, русокоса и родила деца.
Иначе казано това са петте „Ф”-та, тъй като всички тези думи на английски започват с „Ф”.

Всеки един от тези рискови фактори има своето обяснение. Така например при жените холестерола има своето специфично разпределение. Докато при силния пол холестеролните плаки обикновено запушват съдовете, то при жените те преминават през жлъчката.
Интересен е обаче фактът, че обикновено дамите, които природата е надарила с пищни форми и руса коса, обикновено имат по-високо ниво на тези хормони.

Наличието на камъни в жлъчката може да се разпознае и без изследвания. Един от сигналите, които издават, че имате камъни в жлъчката е горчивината в устата.
Освен това по езика се появяват налепи. Основният симптом издаващ болестта обаче е болката в дясното подбедрие, която преминава към лопатката.
Ако тази болка не отмине в рамките на час-два, би било добре да потърсите помощта на специалист.

За съжаление не съществува начин за пълното премахване на камъните в жлъчката. Рано или късно те се появяват отново.

Чудотворната шипка на помощ при камъни в жлъчката
4 (80%) 3 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.